Nieuws

Volgen op

Update van het bestuur

De coronacrisis raakt ons allemaal. Het dagelijks leven staat op zijn kop. Natuurlijk is voetbal dan slechts een bijzaak, maar voor velen van ons wel een belangrijke. Nu het ernaar uitziet dat deze crisis, of de gevolgen ervan, zich voorlopig nog wel laten voelen, hebben we als bestuur besloten onze leden en sponsoren regelmatig een update te verstrekken over de stand van zaken binnen IJsselmeervogels. 

Allereerst willen we iedereen binnen de club die op welke wijze dan ook geraakt wordt in deze situatie, veel sterkte toewensen. Voor zover bekend is er, op het moment van dit schrijven, nog niemand uit onze ledenkring ernstig ziek geworden of erger. We wachten in spanning af en wensen alle beleidsmakers en medewerkers in vitale sectoren, met de zorg voorop, heel veel sterkte en kracht toe. We hopen oprecht dat zij het vol kunnen houden, er wordt heel veel van hen gevraagd.

Zoals bekend zijn alle sportactiviteiten binnen de club volledig stil komen te liggen. Komende week, naar verwachting a.s. woensdag, zal de KNVB meer duidelijkheid verstrekken over de voortgang van de abrupt afgebroken competities. Uiteraard wordt er volop gespeculeerd. Van een definitieve streep erdoor, tot het uitspelen in alle mogelijke varianten, met of zonder publiek, wel of niet in juni of zelfs nog later: het blijft gissen. Veel zal afhangen van de beslissingen die de overheid 31 maart a.s. zal nemen. Tot die tijd rest ons weinig anders dan afwachten.

Velen maken zich, terecht, zorgen over de financiële gevolgen voor de vereniging. Immers, horeca- en evenementeninkomsten zijn volledig opgedroogd, terwijl vele kosten gewoon doorlopen. Gelukkig heeft de overheid beloofd mee te willen denken en werken. Een voorbeeld hiervan is het uitstel van het betalen van belastingen en huur van de velden. Let wel, uitstel en (nog?) geen afstel. Vele andere kosten lopen echter gewoon door, waaronder die heel grote, de salariskosten van onze medewerkers (waaronder spelers). Het bestuur heeft de afgelopen weken, daarbij geholpen door specialisten, een aantal scenario’s door gerekend. Geen inkomsten, wel uitgaven: kunnen we dat dit seizoen volhouden? Om u gerust te stellen; bij alle doorgerekende scenario’s is de liquiditeitspositie van de club niet in gevaar. Met andere woorden: we kunnen aan onze vaste verplichtingen blijven voldoen. Wel hebben we besloten om de variabele kostenposten, denk hierbij bijvoorbeeld aan reiskosten en puntengeld, niet meer te betalen. We voetballen en trainen niet. Er worden dus geen punten gehaald, er worden geen reiskosten gemaakt, er is geen voetbalschool, dus is het ook logisch dat deze vergoedingen, zo lang deze situatie duurt, ook niet worden uitbetaald.

De KNVB is voortdurend bezig een breed front te vormen van clubs en overige sportorganisaties om te voorkomen dat iedere vereniging zelf gaat proberen een regeling te treffen met de overheid. Ook het NOC/NSF is hierbij betrokken. Wat ons betreft is dat een goede zaak; de krachten bundelen is bij dit onderwerp uitermate belangrijk.

De afgelopen weken is er frequent overleg geweest binnen het bestuur en met de Raad van Advies. Met behulp van een videobellen bleek het toch mogelijk te vergaderen. En waar nodig kon er in heel klein comité overleg op de club worden gevoerd.

Eén lichtpunt in deze zorgelijke tijd willen we u niet onthouden: de bouw van fase 3 gaat gestaag door. We hebben de (financiële) ruimte om de bouw dit seizoen af te maken; het wordt prachtig. Hier trekken een aantal fantastische vrijwilligers de kar. Ook voor hen is het aangepast werken, ze moeten rekening houden met alle voorschriften van de overheid. Maar dat weerhoudt hen er niet van om bijna dagelijks door te bouwen. Bij een volgende update zullen we u wat verdere details verstrekken en wat foto’s bijsluiten. Zo kunt u een en ander toch blijven volgen. Een kijkje nemen op de bouw mag nu voorlopig eenmaal niet.

Als bestuur en Raad van Advies hopen we erop dat juist nu iedereen, leden en sponsoren, achter de club blijft staan. De plaatselijke voetbalclubs hebben een belangrijke plaats in het sociale leven in ons dorp. Laten we er alles aan doen om dat ook zo te houden

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

5
apr
Jubileumborrel Club van 100

Jubileumborrel Club van 100
Gastenontvangst

6
apr
Eemdijk uit

Eemdijk uit
Feesttent bij Kantine

12
apr
Gooische Vrouwen Bingo: Royalty Edition

Gooische Vrouwen Bingo: Royalty Edition
Kantine

25
apr
Voetbalclinic voor de jeugd

Voetbalclinic voor de jeugd
De Westmaat

Alle evenementen