Nieuws

Volgen op

Voorbeschouwing Jong Sparta - IJsselmeervogels

Na de ongelukkige nederlaag van afgelopen zaterdag tegen koploper HHC Hardenberg mag de ploeg onder leiding van de tijdelijke trainer Gert Kruys aantreden op het mooie kasteel in de Rotterdamse wijk Spangen. Drie punten zijn zeer welkom na de twee nederlagen en met een blik op de ranglijst hoef ik dat niet verder toe te lichten. Natuurlijk kun je verliezen van clubs als Katwijk en HHC Hardenberg, maar dat waren wedstrijden die meer dan nul punten hadden verdiend. Tegenstander is dus Jong Sparta waarbij het voor de trainer bekend terrein is aangezien hij een aantal jaren terug in dezelfde periode de overstap maakte naar Sparta Rotterdam.

Op bezoek bij middenmoter Jong Sparta
De jongploeg wordt getraind door Jeroen Rijsdijk, de ex-speler van De Rooien maakte in de zomer van 2018 de overstap van Excelsior Maassluis naar Sparta, in Maassluis opgevolgd door een andere ex-Vogel Dogan Corneille. Jong Sparta staat keurig in de middenmoot en wisselt mooie uitslagen af met onverwachte nederlagen waardoor de huidige positie te verklaren is.
Zo werd er op de eerste speeldag verloren met 4-2 aan de rode zijde van de Westmaat maar in de week erna won het met 2-1 van Quick Boys. Ook het gelijke spel bij Spakenburg, de 1-0 zege op HHC Hardenberg waren netjes, maar daarentegen wel werd er met 3-1 en 5-0 verloren van sv T.E.C. en Jong Volendam.

Onbekenden
De selectie van Jong Sparta herbergt voor de supporters van De Rooien meestal onbekende namen. Toch zitten er een aantal spelers bij die al vaker mee hebben gedaan of die vorig jaar nog met het eerste elftal meededen in de Eerste divisie maar nu de aansluiting hebben gemist. De bekendste spelers zijn Lorenzo Fonseca, Ayoub Boukhari, Brad van Hoeven, Youssef el Kachati en Karim Loukili.

De Historie
De historie omvat vijf duels en de balans is in het voordeel van IJsselmeervogels. In het eerste seizoen werd er op De Westmaat met 1-1 gelijkgespeeld en op het kasteel met toen nog een jonge Dervisolgu (die inmiddels in Engeland speelt) gingen De Vogels met 3-1 ten onder. De drie volgende wedstrijden werden allemaal door De Rooien gewonnen en daardoor is de balans 3 keer winst, 1 keer gelijk en 1 nederlaag  met het doelsaldo 11-8.  Nu volgt dus het zesde duel. of er nog meer volgen is onwaarschijnlijk, de KNVB start in het seizoen 2020/2021 met een onder-21 competitie en de kans is groot dat de ploeg van Jeroen Rijsdijk daarin mee gaat doen. Dat nieuws wordt door de meesten positief ontvangen want zaterdag speel je in een stadion voor pakweg 300 man waar er 11.000 in kunnen.

Vorig seizoen wonnen we met 1-3 in het Sparta Stadion

Verschuivingen in de selectie
De technische commissie zit ondertussen ook niet stil. Nadat er voor de winterstop een aantal nieuwe spelers voor komend seizoen zijn aangetrokken was er deze het nieuws dat er spelers gaan vertrekken. Ali Akla, Achraf Nejmi en Jeffrey Buitenhuis zullen de club gaan verlaten na jaren van trouwe dienst. Sergio Kozjak blijft daarentegen voor minimaal nog een seizoen bij IJsselmeervogels.

Maar eerst volgt dus zaterdag de confrontatie met Jong Sparta. Eenvoudig zal het niet worden maar met steun van onze supporters, die zaterdag waarschijnlijk in de meerderheid zijn, moeten de 3 punten mee terug naar Spakenburg en een goede start is Gert Kruys en zijn mannen gegund.

Hoe het anders te volgen?
Indien u niet in de gelegenheid bent mee te reizen naar Rotterdam kunt u het verslag volgen via ons Twitterkanaal. Na de wedstrijd volgt de nabeschouwing op IJsselmeervogels.TV.

Scheidsrechter Vos
De KNVB heeft Martijn Vos uit Warnsveld aangesteld als de scheidsrechter voor het duel van zaterdag. Hij wordt geassisteerd door de heren A.H. van Rijnsbergen en J. Pleijte. De heer J.A.B. Lensink is aangesteld als vierde official.

De overige wedstrijden in de Tweede divisie:
14:30 uur: Excelsior Maassluis – Jong FC Volendam
15:00 uur: Spakenburg – ASWH
15:30 uur: HHC Hardenberg – Koninklijke HFC
15:30 uur: Katwijk – Scheveningen
15:30 uur: Noordwijk – Rijnsburgse Boys
18:00 uur: De Treffers – Quick Boys
18:00 uur: sv T.E.C. – Kozakken Boys

De wedstrijd Jong Sparta Rotterdam - IJsselmeervogels vangt aan om 15:30 uur in het Sparta Stadion ‘Het Kasteel’ in Rotterdam.

Alvast een fijne wedstrijd toegewenst!

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

25
apr
Voetbalclinic voor de jeugd

Voetbalclinic voor de jeugd
De Westmaat

27
apr
Koningsdag 3.0

Koningsdag 3.0
De Westmaat

9
mei
Vriendinnendag 8 en 9 mei

Vriendinnendag 8 en 9 mei
De Westmaat

Alle evenementen