Nieuws

Volgen op

Voorbeschouwing Quick Boys - IJsselmeervogels

Na de beschamende 1-5 nederlaag tegen Scheveningen zal IJsselmeervogels zich willen revancheren. Het zal een lastige opgave worden aangezien we zaterdag op bezoek moeten bij Quick Boys in Katwijk.

Dit zal gebeuren zonder hoofdtrainer Gert Peter de Gunst en assistent-trainer Ton Cornelissen. Het tweetal werd na de wedstrijd van afgelopen zaterdag op non-actief gesteld. Michael Weggemans wordt voor twee wedstrijden als hoofdtrainer doorgeschoven van IJsselmeervogels Onder 21 naar het eerste elftal. Paulo Meijndershagen was al en blijft ook assistent-trainer. Ook Ruud van de Geest treedt de komende twee wedstrijden, als assistent, toe tot de technische staf.

De Katwijkers draaien een goed seizoen en stonden in het begin van de competitie een weekje aan kop. Dit werd na speelronde 8 herhaald en dit duurde toen 4 wedstrijden. Toen nam AFC het stokje over. De Amsterdammers speelden zaterdag gelijk bij hekkensluiter OFC Oostzaan, waardoor de koppositie weer werd weggegeven, aan De Treffers.
De Treffers was afgelopen zaterdag de tegenstander van Quick Boys. Het werd 2-1 op sportpark Zuid in Groesbeek. De week ervoor werd ook verloren door de blauw-witten. Thuis was AFC met 1-3 te sterk.

Door deze twee nederlagen is het gat met de kopgroep van drie (De Treffers met 35 punten, AFC met 34 punten en HHC Hardenberg met 33 punten) gegroeid tot respectievelijk 7, 6 en 5 punten. Net als bij IJsselmeervogels zullen dus revanchegevoelens heersen.

In 2019 verloren we, met Danny van den Meiracker. De spits speelt nu bij Quick Boys

Dat Quick Boys een lastige tegenstander is voor De Vogels blijkt wel uit de recente historie. Sinds de terugkeer van Quick Boys op het hoogste amateurniveau werden vier onderlinge duels gespeeld en alle duels werden door de Katwijkers gewonnen. In 2019/20 werd het 2-1. Er werd door de coronapandemie geen tweede wedstrijd gespeeld. In het seizoen 2020/21 was dit ook het geval. Op Nieuw-Zuid werd het 2-0.
Vorig seizoen werden wel twee duels gespeeld. Op De Westmaat ging Quick Boys er met 0-1 met de punten vandoor. In Katwijk werd het 2-0.
De totale balans is door deze vier overwinningen naar Quick Boys uitgeslagen. IJsselmeervogels en Quick Boys wonnen vóór deze duels namelijk beiden tien keer van elkaar en speelden twaalf keer gelijk.

Gelukkig voor De Vogels tellen resultaten uit het verleden zaterdag niet mee en start de wedstrijd met 0-0 op het scorebord. Bent u om een of andere reden niet in staat om naar Katwijk aan Zee af te reizen kunt u de wedstrijd natuurlijk altijd volgen via ons Twitterkanaal of via Radio M Utrecht.

De wedstrijd Quick Boys – IJsselmeervogels staat onder leiding van scheidsrechter Ingmar Oostrom. Hij zal worden bijgestaan door de heren Joey Waleveld en Laurens Maas. Als vierde official is Stefan van Egmond aangesteld.
Scheidrechter Oostrom laat om 15:00 uur aftrappen. Vervroegen in verband met het Nederlands elftal (het Nederlands elftal speelt om 16:00 uur in de achtste finale van het WK tegen de Verenigde Staten), (optie Quick Boys) of verplaatsen (optie IJsselmeervogels) was helaas niet mogelijk. Wel zal de wedstrijd worden gestreamd. Via de website van Eyecons is de wedstrijd in zijn geheel, met voorbeschouwing, te zien. Ook in de kantine wordt de wedstrijd uitgezonden. Hier is ook het Nederlands elftal te zien. Er zijn genoeg schermen om de tweede helft van De Vogels en de eerste helft van het Nederlands elftal tegelijk uit te zenden. Kan je dus niet naar Katwijk, kom dan gezellig naar onze kantine.

Alvast een fijne wedstrijd en tot zaterdag!

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

5
apr
Jubileumborrel Club van 100

Jubileumborrel Club van 100
Gastenontvangst

6
apr
Eemdijk uit

Eemdijk uit
Feesttent bij Kantine

12
apr
Gooische Vrouwen Bingo: Royalty Edition

Gooische Vrouwen Bingo: Royalty Edition
Kantine

25
apr
Voetbalclinic voor de jeugd

Voetbalclinic voor de jeugd
De Westmaat

Alle evenementen