Nieuws

Volgen op

Wedstrijden A-categorie a.s. zaterdag afgelast

Afgelopen vrijdag heeft het kabinet bepaald dat met de nieuwe coronamaatregelen sporten na 17.00 uur niet is toegestaan. Voor het amateurvoetbal betekent dit dat wedstrijden in het weekend wel mogelijk blijven, maar dat er doordeweeks nauwelijks getraind kan worden. Bij IJsselmeervogels is inmiddels een opzet gemaakt waarin een aantal teams kunnen blijven trainen.

A-categorie afgelast, B-categorie blijft spelen

De KNVB heeft besloten om onderscheid te maken in A-categorie (Hieronder valt: ons eerste elftal, Onder 23 en jeugdteams in de leeftijden JO13 t/m JO19 in Divisie 1 tot en met de Hoofdklasse) en B-categorie. Van de A-categorie zijn in beginsel alle wedstrijden van aanstaande zaterdag afgelast en kunnen eventuele inhaalduels in overleg worden ingehaald.

Voor de B-categorie geldt dat de wedstrijden van aanstaande zaterdag doorgang vinden, al kunnen teams die niet willen of kunnen voetballen op coulance van de KNVB rekenen. Deze wedstrijden vinden plaats onder de geldende coronamaatregelen.

Wedstrijd eerste elftal afgelast

Praktisch betekent dit dat onder meer de wedstrijd IJsselmeervogels - HHC Hardenberg van aanstaande zaterdag is afgelast. Ook het door de KNVB voorgestelde inhaalduel G.V.V.V. - IJsselmeervogels zal zaterdag niet worden gespeeld. Bij IJsselmeervogels bleek het niet mogelijk om binnen de mogelijke tijdsvensters voldoende spelers en stafleden van de A-selectie op de training te krijgen, vanwege werkverplichtingen en de reistijd. Naast spelen zal de A-selectie vooralsnog dus ook niet trainen.

Woensdag meer duidelijkheid

Na het Kamerdebat dat op woensdag 1 december plaatsvindt, beslist de KNVB over het doorgaan en de insteek van de geplande wedstrijden op 11 en 18 december. Afhankelijk van de mogelijkheden om te trainen, worden de competities stilgezet, inhaalwedstrijden gefaciliteerd of een regulier programma georganiseerd.

Wij houden die ontwikkelingen uiteraard nauwlettend in de gaten. 

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

13
mei
Culinaire veilingavond!

Culinaire veilingavond!
Restaurant 'De Toekomst'

Alle evenementen