Mohammed al Haydar (0-1, '9)
Soufyan Moro (1-1, '64)

G. Keijl

Openingsduel Salentein Cup eindigt in remise: 1-1

IJsselmeervogels is er niet in geslaagd de vierde wedstrijd van de voorbereiding te winnen. In het kader van de Salentein Cup kwamen De Vogels tegen Sparta Nijkerk niet verder dan 1-1.

Na een kleine tien minuten keek IJsselmeervogels al tegen een achterstand aan. Nadat eerst Wesley de Laat de paal raakte wist Raymon van Emmerik de goal nog te voorkomen. Hij stopte de rebound van Rafael Boer. De corner die volgde ging wel in de touwen. Een kopbal van Mohammed al Haydar trof doel: 0-1.

RvW spartathuis 3

IJsselmeervogels stelde hier voor rust twee kansen tegenover. Allereerst was het Samir Merraki die zijn inzet net aan de verkeerde kant van de paal zag belanden. Een vrije trap van Oktay Öztürk werd teruggelegd door Jeffrey van den Dikkenberg. De kans was dus helaas niet voor Samir Merraki weggelegd. De tweede kans was voor Robbert Olijfveld. De rappe buitenspeler pikte een te korte terugspeelbal op, ging langs keeper Brian Willemse, uit de moeilijke hoek trof hij de paal.

De tweede helft gingen De Vogels op zoek naar de gelijkmaker. Deze kwam er na een kleine twintig minuten. Soufian Moro besloot, net als in de eerste wedstrijd van de voorbereiding tegen Spijkenisse, van een meter of 20 uit te halen. Via een Nijkerks been verdween de bal in het net: 1-1.

RvW spartathuis 4

Wie dacht dat IJsselmeervogels door zou drukken kwam bedrogen uit. Sterker nog, de grootste kans op de overwinning was voor de gasten uit Nijkerk. Muhammed Dinc stuurde Ralph Hovestad het bos in waarna hij alleen op keeper Raymon van Emmerik af kon. Dinc faalde echter jammerlijk door hoog over te schieten. Zo bleef het 1-1.

Na het laatste fluitsignaal diende de spelers nog even op het veld te blijven. Na de wedstrijden in de Salentein Cup worden namelijk penalty's genomen. Dit deed IJsselmeervogels foutloos. Het werd 6-5.

RvW spartathuis 2

Morgenavond is de tweede wedstrijd van de Salentein Cup. Aan de blauwe zijde van De Westmaat ontvangt Spakenburg het Amsterdamse ASV De Dijk (20:00 uur). Laatstgenoemde is aanstaande zaterdag de tegenstander van IJsselmeervogels. Om 13:00 uur wordt afgetrapt op het kunstgras van Sparta Nijkerk. Aansluitend (om 15:00 uur) wordt de Salentein afgesloten met de wedstrijd Sparta Nijkerk – Spakenburg.

Verslag: IJsselmeervogels Media / Ewout Zwaan
Foto's: IJsselmeervogels Media / Rob van Willige (album)