Berry Powel (, '65)
Berry Powel (, '75)

R. Luinge

Vogels wint laatste oefenwedstrijd; 3-0

De oefencampagne van de voorbereiding op het seizoen 2017/18 is met een 3-0 overwinning afgesloten. Tegen Hoofdklasser Nootdorp werd met 3-0 gewonnen.

Tijdens de altijd gezellige Open dag moesten de supporters lang wachten op een hoogtepunt. Na 35 minuten was daar de eerste kans voor IJsselmeervogels, waar tegenstander Nootdorp al na iets meer dan twintig minuten keeper Jaimy Schaap testte. Robbert Olijfveld werd weggestuurd, waarna de rappe vleugelaanvaller alleen op de doelman af mocht. De hoek was lastig en dit hielp de keeper van Nootdorp genoeg om de bal vrij gemakkelijk tegen te houden. Zo bleef het dus 0-0.

ijsnoo1Een opstootje ontsierde de eerste helft

De rust zou deze score niet halen want na goed aanvallend werk van Mike van de Laar, die tijdens de kinderpersconferentie al verklapte een halve wedstrijd te gaan spelen, was het goaltjesdief Berry Powel die wel raad wist met dit buitenkansje en de bal simpel in het lege doel speelde. Zo ging IJsselmeervogels toch nog met een goed gevoel de rust in.

De vele wissels na rust kwam het spelbeeld niet ten goede. Het was ook lang wachten op een uitbreiding van de score. Op aangeven van Oktay Özturk was het opnieuw de topscorer van het afgelopen seizoen, Berry Powel, die de bal tegen de touwen tikte. 2-0.

Net hierna leek het erop dat Soufian Moro de marge op 3 zette, maar zijn kiezelharde schot spatte uiteen op de lat.

ijsnoo2Soufian Moro was dicht bij een fraaie treffer

De 3-0 kwam uiteindelijk vrij snel na deze mogelijkheid op het bord. Wederom Berry Powel stond aan het eind van een Vogels-aanval. De afronding was fraai. Een diagonaal hard schot was keeper Yannic Augustinus te machtig.

Een vierde treffer kwam er voor Berry Powel (en IJsselmeervogels) niet. Een verdediger van Nootdorp stond net op de goede plaats om een intikker van de Amersfoorter te voorkomen.

ijsnoo3Berry Powel was met een hattrick belangrijk voor De Vogels

Woensdagavond is de volgende wedstrijd. Deze is voor het 'echie'. IJsselmeervogels komt namelijk in actie voor de KNVB Beker. Het betreft de tweede voorronde. De eerste voorronde stond voor vandaag (zaterdag) op het programma, maar hiervoor werd IJsselmeervogels vrijgeloot.
Het duel op sportpark Duinwetering in Noordwijk vangt aan om 20:00 uur. Inzet is een plek in het hoofdtoernooi, waar IJsselmeervogels vorig seizoen de achtste finale wist te bereiken.

Tekst: IJsselmeervogels Media / Ewout Zwaan
Foto's: IJsselmeervogels Media / Rob van Willige (album)