Niels Wouters (2-1, '52)
Samir Merraki (2-2, '72)

Toeschouwers: 1.123

IJsselmeervogels vergeet zichzelf te belonen

IJsselmeervogels is op Sportpark De Heikant tegen Achilles'29 niet verder gekomen dan een 2-2 gelijkspel. De eerste helft was IJsselmeervogels heer en meester, maar vergat het zichzelf te belonen. Via Powel kwamen de Rooien op voorsprong, maar ondanks een overdaad aan kansen voor de ploeg van Willem Leushuis kwam Achilles'29 langszij. Vlak voor en vlak na rust waren het Niek Versteegen en Niels Wouters, die de Groesbeekse formatie op voorsprong brachten. Samir Merraki, hij maakte zijn officiële debuut, bracht IJsselmeervogels via een vrije trap het meer dan verdiende punt.

Achilles ’29 – IJsselmeervogels was voor de neutrale toeschouwer een leuk duel om naar te kijken. Het tempo lag - vooral in de eerste helft - hoog en er gebeurde genoeg noemenswaardigs in het veld.

RvW achillesuit 1

De eerste echte kans van de wedstrijd was voor de Spakenburgse bezoekers. Berry Powel had zijn vizier echter nog niet op scherp staan, iets wat even later wel het geval was. Een voorzet van middenvelder Oktay Öztürk kwam op het hoofd van de Amersfoortse spits en daarna in de verre hoek van het Groesbeekse doel, onhoudbaar voor keeper Plattel: 0-1.

Alvorens het eerste halve uur van de wedstrijd voorbij was had Berry Powel zijn totaal al op drie kunnen - en misschien wel moeten - zetten. Tweemaal oog-in-oog met Timo Plattel leverden echter geen treffer op. Even hiervoor had de doelman ook al een inzet van middenvelder Oktay Öztürk gekeerd.

RvW achillesuit 2

Net na deze kansenregen ging de bal erin aan de andere kant van het veld. Een fraaie pass van Niels Wouters werd zonder nadenken door Niek Verstegen achter doelman Jaimy Schaap geschoten. Zo stond het ietwat tegen de verhouding in weer gelijk: 1-1.

Ondanks twee kansen voor de rust - Öktay Öztürk zag zijn kopbal op de paal belanden en Berry Powel kwam voor de derde keer alleen voor keeper Plattel, maar faalde evenzoveel - bleef de 1-1 op het scorebord staan.

RvW achillesuit 3

In de tweede helft zag de fanatiek coachende Willem Leushuis zijn team doorgaan waar het mee bezig was. Vrij snel na rust was het Berry Powel die dicht bij de treffer was. Hij zag zijn kopbal echter op het doel belanden.

Geheel uit het niets was het zomaar 2-1. Een vrije trap kwam bij de geheel vrijstaande Niels Wouters. Met een kopbal verschalkte hij Jaimy Schaap en zette Achilles ’29 op voorsprong.

RvW achillesuit 4

Achilles ’29 leek de regie na de treffer over te nemen en kwamen dicht bij een uitbreiding van de score. Jaimy Schaap moest gestrekt na een inzet van Niek Versteegen. Het bleef 2-1 en de hoop op een goed resultaat voor De Vogels bleef.

Deze hoop werd versterkt na een tweede gele, dus rode kaart, voor linksback Marijn de Kler. De Groesbekers moesten het nog dik twintig minuten met tien man doen en werden naar achter gedrukt. Dit leidde ook al snel tot de gelijkmaker. Een vrije trap net buiten het strafschopgebied lag ideaal voor linkspoot Samir Merraki. Het harde schot werd door keeper Plattel nog wel aangeraakt, maar niet gekeerd: 2-2.

RvW achillesuit 5

Een boeiende slotfase diende zich aan, maar een treffer zou er niet meer komen. Marciano van Leijenhorst en Berry Powel waren er nog wel dicht bij, maar het schot van de verdediger werd door een verdediger van de lijn gekeerd. Een lage inzet van Berry Powel werd door Timo Plattel uit de hoek getikt en zo bleef het dus 2-2.

Door deze puntendeling stijgt IJsselmeervogels van de negende naar de zevende plaats op de ranglijst. Volgende week mogen De Vogels op bezoek bij FC Lienden. De club uit de Betuwe won vandaag met 3-4 bij Barendrecht en staat met zes punten uit twee wedstrijden op de tweede plek. Het duel in Lienden vangt aan om 15:30 uur. Tot dan!

Tekst: IJsselmeervogels Media / Ewout Zwaan
Foto’s: IJsselmeervogels Media / Rob van Willige (album)