Nieuws

Volgen op

Jaan de Graaf benoemd tot erelid IJsselmeervogels

IJsselmeervogels-icoon Jaan de Graaf is dinsdagavond tijdens de algemene ledenvergadering benoemd tot erelid van de club. De Graaf reageerde geëmotioneerd op de benoeming en nam vol trots de erepenning in ontvangst, uitgereikt door voorzitter Peter van Diermen.

Jaan de Graaf wordt vaak in één adem genoemd met IJsselmeervogels, door zowel mensen binnen als buiten Bunschoten-Spakenburg. Hij is al decennialang het boegbeeld van de club en wordt vaak als ‘Mister IJsselmeervogels bestempeld’.



‘Jaantje’ heeft een indrukwekkende voetbalcarrière achter de rug. Hij maakte zijn debuut op 17-jarige leeftijd op 2 juni 1973 in de halve finale amateurbeker tegen PPSC. Jaan scoorde de 6-2. In totaal speelde Jaan de Graaf maar liefst 323 wedstrijden voor IJsselmeervogels en scoorde 199 doelpunten. Hij werd zes keer afdelingskampioen, vijf keer zaterdagkampioen en drie keer landskampioen. Ook won hij een keer de districtsbeker en de amateurbeker.

De Graaf was drie seizoenen actief bij de profs van AZ’67 en Go Ahead Eagles. Hij speelde daar 67 wedstrijden en scoorde 28 doelpunten. De Graaf stopte na het seizoen 1986-1987. Op 1 september 1987 werd zijn afscheidswedstrijd gespeeld tegen PSV. Uit die heeft hij ook zijn reputatie overgehouden als de voetballer die uit principe niet op zondag wilde spelen.



Toch kon hij niet laten om terug te keren. Aan het eind van seizoen 1989-1990 verloor IJsselmeervogels vijf competitiewedstrijden op rij en kwam serieus in degradatiegevaar. Met nog 6 duels te spelen werd een beroep gedaan op oud-spelers Jan Muijs ('Sjoekie') Henk Koelewijn ('Titus') en Jaan.  Zijn comeback duurde drie wedstrijden. Hij viel in de derde wedstrijd uit met gebroken ribben. IJsselmeervogels wist zich dat seizoen wel veilig te spelen.

Na zijn voetbalcarrière is Jaan de Graaf altijd zeer betrokken gebleven bij de club. Al jarenlang zet hij zich in op het gebied van de sponsorwerving. Ook is hij de initiatiefnemer en dragende kracht van het G-team, het team voor verstandelijke beperkte spelers.

Met dank aan De Bunschoter voor de foto's
.

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

9
mei
Vriendinnendag 8 en 9 mei

Vriendinnendag 8 en 9 mei
De Westmaat

Alle evenementen