Oktay Öztürk (4-1, '66)

Toeschouwers: 1.382
P.N. van den Burg

IJsselmeervogels wint ook van Jong Almere City

IJsselmeervogels heeft uiteindelijk een ruime overwinning geboekt op Jong Almere City FC. Het behoorlijk met bankzitters van het eerste elftal aangevulde beloftenteam kon behoudens een korte opleving in de eerste helft geen vuist maken tegen de Rooien. De ploeg van Sandor van der Heide bleef mild met een 4-1-overwinning.

Noodgedwongen moest Van der Heide een wissel toepassen in zijn basiself van vorige week. Jeffrey van den Dikkenberg startte als rechtsback ten faveure van international Shanon Carmelia. Laatstgenoemde is zeker tot woensdag in Midden-Amerika.

RvW almerecity thuis1

Het leek de Rooien niet te deren. De Vogels maakte gelijk bij aanvang duidelijk van wie de Westmaat is. Ali Akla ging na vier minuten spelen goed door over de linkerkant en werd gestuit door verdediger Javier Vet. De talent toegedichte scheidsrechter Van der Burg kon niets anders dan de bal op de stip leggen en deed dat dan ook. Sherwin Grot ontfermde zich over het leer en schoot de bal onberispelijk achter doelman Roy Pistoor.

RvW almerecity thuis2

IJsselmeervogels ging vervolgens door met het creëren van kansen. Opnieuw Ali Akla vloog over de rechterkant, legde de bal vervolgens terug op Sherwin Grot die te lang wachtte met het overhalen van de trekker. De spits, die in de warming-up geblesseerd leek af te haken, kon daarmee de score nog niet uitbreiden. Kort daarna was Oktay Öztürk nog dichtbij maar hij trof het been van een verdediger.

Het was wachten op uitbreiding van de score en dat gebeurde in de 20e minuut. Ali Akla, de uitblinker van vanmiddag luisterde zijn tweejarige contractverlenging op met een schitterende goal. De aanvaller werd over de linkerkant diep gestuurd, was te snel voor doelman Pistoor, die hij uitspeelde, en kon vervolgens in een woud aan verdedigers doel treffen. Het betekende voor de Harderwijker zijn eerste competitietreffer in het shirt van IJsselmeervogels.

RvW almerecity thuis3

Waar de ploeg van Sandor van der Heide een gemakkelijke middag tegemoet leek te gaan, kwamen de gasten uit Almere toch snel terug. Jean Willy Mapinga kon over de linkerkant doorstomen en was zijn directe tegenstander Jeffrey van den Dikkenberg te slim af en scoorde een fraaie goal in de rechterbovenhoek. In die fase van de wedstrijd liet Jong Almere City vervolgens zien toch wel over goede voetballers te beschikken. Op dat moment blijkt dat wanneer IJsselmeervogels geen druk op de bal houdt het in deze formatie kwetsbaar is.

In de rust wist de staf de basiself weer op scherp te krijgen, want na rust speelde IJsselmeervogels weer net zo sterk als in het eerste kwartier van de eerste helft. Mike van de Laar werd door Ali Akla weggestuurd en had een palet aan keuzes. Staand op randje zestien had de Amersfoorter zowel links als rechts afspeelmogelijkheden in de opengereten verdediging van de Almeerse beloften. Mike van de Laar verschalkte doelman Pistoor echter met een bekeken boogbal uit stand. Een schitterend doelpunt die het terugkijken waard is.

RvW almerecity thuis4

Met nog 25 minuten te spelen besliste Oktay Öztürk het duel. Een fraaie lange bal van Achraf Nejmi, vandaag wederom foutloos, zette de middenvelder alleen voor de keeper en Öztürk en schoot de bal onder Pistoor door het net in. Daarna geloofde IJsselmeervogels het verder wel, al was invaller Bryan Burgerhout in de 88ste minuut nog dichtbij de vijfde Rooie treffer. IJsselmeervogels kon wederom drie punten bijschrijven en dat was dik verdiend. Volgende week wacht Scheveningen en dan zullen de mindere fases die IJsselmeervogels vandaag soms liet zien sneller worden afgestraft.

IJsselmeervogels steeg door het resultaat een plekje op de ranglijst. ODIN'59 verloor met 3-0 bij FC Lisse waardoor de Lissenaren op kop blijven en IJsselmeervogels de Heemskerkers passeert op de ranglijst.

Tekst: IJsselmeervogels Media / Stephan Nagel
Fotografie: IJsslemeervogels Media / Rob van Willige