Shanon Carmelia (2-0, '69)

Toeschouwers: 1.284
D. Serik

Rooien beginnen 2017 met belangrijke overwinning

IJsselmeervogels heeft uitstekende zaken gedaan in de Derde divisie. Het won in eigen huis met 2-0 van ASWH door doelpunten van Ralph Hovestad en Shanon Carmelia. Door de winst op concurrent ASWH stijgt IJsselmeervogels weer naar de tweede plek. Bovendien ziet het de achterstand op FC Lisse slinken dat met maar liefst 0-3 onderuit ging.

De eerste echte kans van de wedstrijd was al gelijk raak. Ondanks dat was de wedstrijd al twintig minuten oud. Een corner kwam via een aantal schijven bij verdediger Marciano van Leijenhorst. Aan de zijkant van het strafschopgebied vond hij zijn maatje uit het centrum achterin, Ralph Hovestad. Van dichtbij kon hij de 1-0 binnentikken. Het was de eerste treffer van de verdediger uit Amstelveen.

RvW ASWH thuis3

Een kleine vijf minuten na de openingstreffer leek het erop dat de score uitgebreid werd. Helaas zocht Sherwin Grot het doel net iets te hoog. Een vrije trap van Bryan Burgerhout werd hard ingekopt, maar vond de lat.

Op een volgende kans moesten de, ondanks het mindere weer, toch vrij veel opgekomen supporters lang wachten. Vijf minuten na rust moest Vogelskeeper Jaimy Schaap handelend optreden. Uit het oog verloren door de drie centrale verdedigers kon David Almeida inkoppen. Jaimy Schaap, later uitgeroepen tot Man of the Match, wist de bal uit het doel te slaan en zo de gelijkmaker te voorkomen.

RvW ASWH thuis4

Ondanks de druk van ASWH werd de wedstrijd door De Vogels met nog twintig minuten op de klok in het slot gegooid. Een snelle aanval via Sherwin Grot en Shanon Carmelia zal vooral trainer Sandor van der Heide een bijzonder goed gevoel gegeven hebben. Zijn tactiek om deze wedstrijd met vijf verdedigers te starten om zo de aanval van ASWH plat en de defensie middels de snelle Carmelia lam te leggen pakte fantastisch uit. Shanon Carmelia bekroonde de aanval op briljante wijze. Schuin voor de goal, op het randje van de '16 knalde hij het leer onberispelijk achter keeper Doedée. 2-0.

RvW ASWH thuis2

Met nog een klein kwartiertje te spelen leek het toch nog spannend te worden. ASWH-aanvoerder Jesper van den Bosch kreeg de mogelijkheid de bal met een volley van een meter of 10 in het doel te knallen. Zijn schot zeilde echter voorlangs en de marge van twee bleef staan.

Met nog een paar minuten op de klok gunde trainer Van der Heide JO19-speler Dylan Chiazor (die net als de reservedoelman van deze middag, Jan van Willige, mee mocht op trainingskamp naar Valencia) zijn officiële debuut in IJsselmeervogels 1. Na enkele succesvolle optredens tijdens vriendschappelijke duels een mooi gebaar naar de net 19 jaar geworden aanvaller.

RvW ASWH thuis5

De voorsprong kwam in het restant van het duel niet meer in gevaar en toen duidelijk werd dat FC Lisse vandaag met maar liefst 0-3 verloor van Jong FC Volendam bleek dat het goed was dat de sneeuw die vanmiddag viel beperkt bleef, zodat de wedstrijd zonder moeite door kon gaan.

Met een achterstand van twee punten op Lisse gaat IJsselmeervogels volgende week op bezoek bij Rijnsburgse Boys. Dit natuurlijk alleen als de voorspelde vorst niet al te veel invloed zal hebben op het (natuurgras)veld van 'de Uien'. Een fijn weekend toegewenst en tot volgende week in Rijnsburg.

Tekst: IJsselmeervogels Media / Ewout Zwaan
Fotografie: IJsselmeervogels Media / Rob van Willige (album)