Jeroen Hessing (4-3, '90)

Toeschouwers: 1.800
D. Schraper

Vogels onderuit in doelpuntenfestijn

IJsselmeervogels is in Rijnsburg tegen een 4-3 nederlaag aangelopen tegen Rijnsburgse Boys. Ondanks dat de Rooien na 66 minuten op 2-3 voorsprong kwamen moest het uiteindelijk toch het hoofd buigen. Goals kwamen van Marciano van Leijenhorst, Berry Powel en Ralph Hovestad. Door de nederlaag zakt IJsselmeervogels naar de derde plek op de ranglijst.

De eerste echte kans was voor IJsselmeervogels. Een vrije trap van Oktay Öztürk werd niet op waarde geschat door keeper Van Nieuwkoop. Een geluk voor hem dat Marciano van Leijenhorst niet goed uitkwam met zijn passen en de bal niet in het net kon prikken. Enkele minuten later leken de Rijnsburgers op voorsprong te komen. Een schot van Jeffrey Jongeneelen verdween echter net aan de, voor hem, verkeerde kant van de paal.

RvW rbb uit3

De voorsprong voor de gastheren kwam er iets later toch. Een corner van diezelfde Jongeneelen werd kort genomen. Roderick Gielisse beproefde zijn geluk vanaf de rand van het strafschopgebied en zag zijn inzet fraai binnen vliegen. Het betekende de 1-0 voor Rijnsburgse Boys binnen het kwartier.

Met een half uur op de klok kreeg IJsselmeervogels een corner. Deze werd ingekopt door Jeffrey Buitenhuis maar hij zag zijn inzet gekeerd door de lat. Marciano van Leijenhorst was er als de kippen bij om het leer binnen te knikken en De Vogels op gelijke hoogte te zetten.

RvW rbb uit1b

Lang konden de vele meegereisde supporters niet genieten van de gelijkmaker, want nog geen twee minuten later stond de thuisploeg alweer op voorspring. Wederom werd gescoord uit een corner van Jeffrey Jongeneelen. Een hoge bal werd de doelmond ingeslingerd. Jaimy Schaap leek gehinderd en ging onderuit. In een mêlee van spelers verdween de bal uiteindelijk via Rijnsburger Hidde Prijs en enkele Vogelsbenen in het net. Met een 2-1 tussenstand werd de kleedkamer opgezocht.

De tweede helft begon gelijk spectaculair. Het tweede bedrijf was nog niet goed en wel begonnen of de bal lag al op de strafschopstip. Ali Akla werd tussen de beruchte lijnen getoucheerd en scheidsrechter Schaper wees resoluut naar de stip. Goudhaantje Berry Powel wist wel raad met dit buitenkansje en schoot de bal moeiteloos in de rechterbovenhoek: 2-2.

RvW rbb uit2

IJsselmeervogels nam het initiatief en het wachten was op de voorsprong. Deze kwam er zo'n twintig minuten na rust. Een corner van jubilaris Dennis Hollart - hij speelde zijn 150e wedstrijd) kwam recht voor de voeten van Ralph Hovestad. Geheel vrij mocht hij de 2-3 binnen tikken.

Met nog een kwartiertje op de klok bouwde IJsselmeervogels bijna de voorsprong uit. Het waren echter de vingertoppen van Van Nieuwkoop die dit wisten te voorkomen. Een vrije trap van aanvoerder Christiaan van Hussen leek binnen te vallen, maar de doelman tikte de bal ternauwernood op de paal.

Rijnsburgse Boys herpakte zich na dit moment en drong De Vogels naar achter. In deze fase was het weer wachten op een goal van de thuisclub en deze kwam er ook. Jeffrey Jongeneelen stond deze keer niet aan de basis van de treffer, maar was de afmaker. Een vrije trap op de helft van Rijnsburg werd richting strafschopgebied gepompt. Joost Leonard won het kopduel met twee Vogels-verdedigers en bracht de bal zo bij Jongeneelen. Uit de draai schoot de behendige aanvaller de gelijkmaker op het bord.

RvW rbb uit4

Waar velen al dachten aan een puntendeling had Rijnsburgse Boys-trainer nog een troef in handen. Diep in blessuretijd bracht hij verdediger Jeroen Hessing in. Koud in het veld kopte hij de corner binnen en dompelde De Vogels in een diepe rouw. Waar IJsselmeervogels de afgelopen weken de punten pakte in blessuretijd, viel het kwartje deze zaterdag de andere kant op.

Kijkend naar de ranglijst kan geconcludeerd worden dat de koppositie niet meer de onze is. Scheveningen is de nieuwe club waar op gejaagd kan worden. Deze jacht gaat volgende week door met een uitwedstrijd tegen Harkemase Boys. De wedstrijd in Friesland vangt aan om 14:30 uur. Tot dan!

Verslag: IJsselmeervogels Media / Ewout Zwaan
Foto's: IJsselmeervogels Media / Rob van Willige (album)