Sherwin Grot (5-0, '80)

Toeschouwers: 108
F.R. de Winter

IJsselmeervogels tankt vertrouwen tegen Jong De Graafschap

Het IJsselmeervogels van Willem Leushuis heeft vertrouwen getankt tegen Jong De Graafschap. Op de Westmaat eindigde het duel in een 5-0 overwinning voor de Rooien. De doelpunten kwamen op naam van Robbert Olijfveld, Oktay Öztürk, Mike van de Laar en na rust twee keer Sherwin Grot.

Vanaf minuut één lieten de spelers van IJsselmeervogels zien er zin in te hebben. Duels werden fel ingegaan en kansen werden al snel gecreëerd. Dit leidde na krap zeven minuten spelen tot de openingstreffer. Oktay Öztürk’s schot werd nog gekeerd door keeper Van den Dam, maar omdat Mike van de Laar alert was kon hij simpel binnentikken en het scorebord in werking zetten.

Dit gebeurde na vijf minuten weer. Oktay Öztürk brak door aan de rechterkant van het strafschopgebied, legde de bal langs de keeper voor op de meegelopen Robbert Olijfveld waarna de aanvaller de tweede treffer van de avond aan kon tekenen. 2-0.

RvW jonggraafschap2

Yannick Cortie was een minuut of tien later dichtbij de derde Vogelstreffer. Na een corner belandde de bal voor zijn voeten, maar zijn uithaal belandde op de paal.

De derde treffer kwam er nog voor rust. Waar Oktay Öztürk eerder deze avond aan de basis van een doelpunt stond, was hij nu de afmaker. Mike van de Laar en hijzelf stonden achter de bal om een vrije trap over de muur te schieten. De jarige Mike van de Laar mocht het doen, maar schoot in de muur. De afvallende bal was een prooi voor Öztürk. Met een hard schot zette hij de 3-0 op het scorebord.

Na rust wisselde trainer Willem Leushuis zijn halve elftal. Onder andere Gillian Justiana en Sherwin Grot betraden het veld. Dit was z’n tien minuten na de hervatting succesvol. Gillian Justiana vond Sherwin Grot met een fraai balletje. De aanname van de spits was evenzo fraai en de afronding koelbloedig. 4-0.

RvW jonggraafschap1

Waar de beloften van Jong De Graafschap ook kansjes kregen, maar even zo vaak Raymon van Emmerik op hun weg vonden, gingen De Vogels vrolijk door met aanvallen. Dylan Chiazor en Mike van de Laar hadden hun vizier nu echter niet op scherp waardoor de marge vier bleef.

De 5-0 kwam tien minuten voor het eind van de wedstrijd alsnog. In de kluts kreeg Sherwin Grot de bal in het strafschopgebied van de Doetinchemmers mee. Met een knappe voetbeweging werd de vijfde en laatste treffer gemaakt.

RvW jonggraafschap4

Het slot van de wedstrijd was voor de bezoekers. Een vrije trap aan de linkerkant van het veld kwam op het hoofd van invaller Andreas Dusink. Helaas voor hem zag hij de bal naast het doel verdwijnen en bleef de 5-0 op het bord staan.

Zaterdag heeft IJsselmeervogels een vrije dag. Een week erna wordt de competitie weer hervat met een uitwedstrijd bij koploper Katwijk.