D.H. de Vries
Assistent-scheidrechter:
K. El Hajjaji, J. Westland

IJsselmeervogels pakt na benauwde zege weer hoogste trede

IJsselmeervogels is weer koploper in de Derde Divisie. De rooien hadden aan een vroege treffer van Danny van den Meiracker voldoende om voor de derde keer dit seizoen - twee keer in de competitie en één keer in het KNVB-bekertoernooi - streekgenoot DVS ‘33 van zich af te schudden.

ijsdvs2 spandoek

De middag begon indrukwekkend. De supporters hadden een fraai spandoek uitgerold voor Henry ‘Knal’ Heinen en de spelers van IJsselmeervogels kwamen in speciale shirts het veld op. Het laaggeklasseerde, maar niettemin uitstekend in vorm zijnde DVS ‘33 startte voortvarend en noteerde na iets meer dan een minuut al de eerste grote kans. Oud-prof Stef Nijland speelde Adriaan Kruisheer vrij ter hoogte van de penaltystip, maar de middenvelder maaide finaal over de bal heen. IJsselmeervogels was direct wakker en liet zich aanvallend ook snel gelden. Danny van den Meiracker zag eerst een kopbal rakelings naast gaan, maar haalde nog geen minuut later vanaf de rand van het strafschopgebied onhoudbaar uit: 1-0.

ijsdvs6 danny marciano

Na een klein kwartier dook Niels Butter gevaarlijk op voor DVS-goalie Dean Bredewolt, maar er zat te weinig kracht achter zijn kopbal. Daarna liet IJsselmeervogels de teugels ietwat vieren en mocht DVS rustig combineren. Verdedigend gaf de thuisploeg echter geen krimp; het centrale duo Junior van der Velden-Aleksandar Bjelica hield DVS-spits Sam Crowther goed in toom. Om die reden dacht rechtsback Nicky van Hilten het acht minuten voor de pauze eens van grote afstand te kunnen proberen. Daarmee verraste hij een groot deel van het publiek, maar niet Vogels-doelman Jaimy Schaap, die de bal naar de zijkant bokste. In de slotminuut van de eerste helft stak Kruisheer Benjamin Roemeon weg uit de rug van Van der Velden, maar Roemeon nam de bal verkeerd mee, waardoor de hoek voor hem te lastig werd en Schaap zijn rollertje eenvoudig kon oprapen.

ijsdvs3 gerwin

Onderkant lat

In de beginfase van de tweede helft dacht IJsselmeervogels op 2-0 te komen. Van den Meiracker kopte een vrije trap van Butter binnen, maar deed dit vanuit buitenspelpositie. Nauwelijks twee minuten later rook DVS aan de gelijkmaker, maar de inzet van Roland Baas trof de onderkant van de lat. DVS zette aan en drong IJsselmeervogels achteruit, maar Schaap werd niet meer op de proef gesteld.

ijsdvs1 afaker

Een kwartier voor tijd had Marouane Afaker de wedstrijd kunnen beslissen. Na een hoge trap van Jim Hulleman bleef de bal net buiten het strafschopgebied hangen, waardoor de aanstormende Bredewolt ‘m niet in z’n handen mocht pakken. Afaker omspeelde de goalie, maar kon bal daarna onvoldoende kracht en richting geven en schoot ‘m met buitenkant rechts voorlangs. Op de tribunes kregen de mensen in de gaten dat streekgenoot Sparta Nijkerk juist op dat moment koploper RKAV Volendam op een 3-1-achterstand zette, waardoor IJsselmeervogels bij winst weer de nummer 1-positie over zou kunnen nemen. Die aanstaande koppositie kwam in het restant niet meer in gevaar. DVS bracht voor de slotfase nog oud-PSV’er Youness Mokhtar, maar ook hij kon de gelijkmaker niet forceren.

ijsdvs7 kleedkamer

In de hachelijke blessuretijd ging ook keeper Bredewolt nog mee naar voren, maar Schaap hield andermaal de nul. Zo zegevierde IJsselmeervogels met 1-0 en bij Sparta Nijkerk - RKAV Volendam werd het zelfs nog 4-1. IJsselmeervogels gaat derhalve volgende week als koploper de derby met Eemdijk in.