Nieuws

Vogels Vrouwen nemen sportieve revanche en knokken zich naar halve finale

De kwartfinale van de beker stond op het programma. En blijkbaar moest het zo zijn dat UVV als tegenstander uit de koker kwam. Na hun uitermate onsportieve optreden in de onderlinge competitiewedstrijd was dit de gelegenheid om dat recht te zetten. De Utrechters staan op pole position in de competitie en blijken voor de vrouwen elke keer een onneembare horde. Op het schitterende hoofdveld met ondersteuning van vuurwerk, rookbommen en opzwepende muziek kondigde zich al een heerlijke bekerkraker aan.

Vanaf de eerste minuut hing er al wat in de lucht. De Vogels voetbalden gedisciplineerd en vastberaden. Het normaal gesproken goed voetballende UVV had moeite om tot vloeiende aanvallen te komen. En opvallend genoeg werden de Utrechters wat meer teruggedrongen. In de 11e minuut was het een goede omschakeling van de Rooien die voor het eerste gevaar zorgde. Tirza Koelewijn legde de bal in de loop van de op rechts diepgaande Sam Koelewijn. Haar voorzet op Nadia Hartog was gevaarlijk, maar net te scherp.

Enkele minuten later ging Tirza in de fout waardoor een UVV-aanvalster zo door kon lopen, maar te vroeg en te hoog schoot. Een minuut later was er wat consternatie toen een doelpunt van UVV werd afgekeurd op advies van de grensrechter. In deze goede fase van de Utrechtse club was het Jonne Odding die katachtig reageerde toen ze een schot onschadelijk maakte.

Hierna namen de Vogels het weer over en kreeg Nadia twee grote kansen. Lotte Meester onderschepte de bal en een tel later stond Nadia alleen voor de keeper, maar de goalie redde knap. In de 29e minuut kapte Nadia zich goed vrij op aangeven van Alice van Diermen, maar ging het geplaatste schot net over de lat. Het was een waar voetbalgevecht met veel strijd en duels waarin de Spakenburgers zich goed toonden. Toch was het in de 36e minuut UVV dat met een heerlijk afstandsschot Jonne wist te verrassen, 0-1.

Na de rust zat iedereen gelijk weer op het puntje van de stoel toen Romy van Halteren opstoomde en de bal via Nadia en Sam uiteindelijk bij Alice terecht kwam. Maar de keeper van Utrecht kwam wederom goed weg. Het spel bleef op en neer golven totdat halverwege de tweede helft de Vogels wat wegzakten. In de 69e minuut kwamen Emma van Eeken en Shanice van Kampen Sam en Romy aflossen. Een minuut later was het ineens 1-1. Een goede actie van Alice op links en een goede voorzet met links stelde de inglijdende Nadia in staat om de bal binnen te werken.

Nadia Hartog scoort liggend de gelijkmaker.

De strijd ging door omdat UVV de aanval bleef zoeken en de Vogels gevaarlijk omschakelen. In de 80e minuut was het Esri de Harder die op haar nieuwe schoenen opstoomde en de bal van buiten de 'zestien' tegen de onderkant van de lat aan schoot. De keeper was de bal kwijt en in alle consternatie was het Emma die haar hoofd tegen de bal kreeg en het net deed bollen, 2-1. De vreugde was groot en de onverzettelijkheid ook. Je voelde dat ze dit niet meer gingen weggeven.

21 Emma van Eeken loopt juichend weg nadat ze IJsselmeervogels koppend op voorsprong heeft gezetJPG

Emma van Eeken loopt juichend weg nadat ze IJsselmeervogels koppend op voorsprong heeft gezet.

UVV probeerde nog met lange ballen wat te forceren, IJsselmeervogels was slordig op de counter en liet wat mogelijkheden liggen. De grootste was nog voor Cherelle Blokhuis die alleen op de keeper af mocht gaan, maar het net niet wist te vinden. Achterin werd er geen muis meer doorgelaten, de Rooien bleven bikkelen tot onder grote publieke belangstelling scheidsrechter Vunderink de Vogels naar de halve finale floot. Een fantastische teamprestatie.

21 Vrouwen 1 viert de zwaarbevochten bekeroverwinningJPG

Vrouwen 1 viert de zwaarbevochten bekeroverwinning.

De volgende wedstrijd is thuis voor de competitie tegen Bennekom.

Karakteristieken
IJsselmeervogels VR1 - UVV VR1 2-1 (0-1)
Doelpunten: 36. Femke van Leeuwen 0-1, 70. Nadia Hartog (Alice van Diermen) 1-1, 80. Emma van Eeken (Esri de Harder) 2-1