Nieuws

Volgen op

Dames 1 verliest bekerfinale met opgeheven hoofd

IJsselmeervogels Dames 1 is er niet in geslaagd de bekerfinale in winst om te zetten. De ploeg van trainer Jaco Oosterveen moest in Uithoorn na 90 minuten spelen met 3-1 het hoofd buigen voor Vreeswijk Dames 1. 

Weken van voorbereiding gingen er aan vooraf, maar afgelopen zaterdag was het zover. Om 14.30 uur moest iedereen (speelsters en supporters) verzamelen op de Westmaat om dan om ongeveer 14.45 uur te vertrekken met een volle bus richting Uithoorn, om daar de bekerfinale te spelen. Om ongeveer 15.45 uur kwamen we aan in Uithoorn waar het op de heenreis gezellig was met wat gezang en er werd veel gelachen. Zo hoort dat want van deze dag moet je alleen maar genieten.

Daar aangekomen waren de Meiden onder 17 ook met hun bekerfinale aan de gang. Een mooie sfeer hing er rond het sportpark. Veel gejuich van supporters van de winnende teams. Het kriebelde bij velen van ons om aan onze bekerfinale te beginnen. Echter, we waren er een uur van te voren dus we moesten nog even geduld hebben.

Bij de voorbespreking in de kleedkamer waren de koppies gespannen, want er was weer een prijs te halen voor onze dames. Zo haal je nooit een prijs en zo kan je er twee in een seizoen halen: een ongekende luxe voor onze dames. Na de bespreking was de wedstrijd die voor ons gespeeld werd nog niet afgelopen en gingen we zoals het hoort bij de MO17-1 kijken. We zagen de de meiden de 2-1 voorsprong weggeven vlak voor tijd en die moesten de verlenging spelen.

Om 17.10 uur werd er na een mooie opkomst met vlaggen en spelerspassencontrole begonnen aan de bekerfinale. Vanaf het fluitsignaal was te zien dat onze speelsters last hadden van de zenuwen, want we kwamen niet in het spel en Vreeswijk begon de wedstrijd beter dan onze meiden. Het was tegenhouden voor onze dames, die veel voor de goal van Cynthia terechtkwamen.

In de 20e minuut werd het 1-0 voor Vreeswijk, een klein communicatiefoutje tussen verdediger en keepster leidde het tegendoelpunt in. Waar onze keepster uit de goal kwam dacht de verdediger bij ons van laat ik de bal is proberen weg te werken, maar die deed dit half en de bal kwam voor de voeten van de spits die daar handig gebruik van maakte en de 1-0 op het bord schoot.

Niks aan de hand op dat moment want na de goal werden de rooie vrouwen iets beter en werd het spel iets beter en kregen we ook kansen. Waar Nadia na een mooie actie de lat raakte, deed Lotte dat ook uit een corner, het geluk zat ons vandaag niet mee. We waren wel iets beter op dat moment want de duels werden in het 2e deel van de eerste helft wel gewonnen en waren we veel in balbezit, maar we gingen rusten met een 1-0 achterstand.

Over de 2e half kunnen we kort wezen want onze dames hadden veel de bal maar creëerde heel weinig. Vreeswijk hield makkelijk stand en tot ontzetting van de meegereisde supporters liep Vreeswijk uit na een 3-0 voorsprong. Wedstrijd gespeeld op dat moment, maar onze dames vochten voor een eretreffer en die kwam er drie minuten voor tijd. Lotte gaf de bal voor op Nadia en die kopte de bal diagonaal achter de keepster van Vreeswijk en de eer was gered. De scheidsrechter floot niet veel later af en de eindstand was 3-1 in het voordeel van de ploeg uit Nieuwegein.

Na het laatste fluitsignaal heerste de teleurstelling bij heel veel meiden, tranen waren er bij sommige speelsters van teleurstelling. Ook bij veel meiden heerste er trots, want we hebben met elkaar een prima prestatie geleverd. Voordat we de beker op gingen halen zijn we eerst de kleedkamer in geweest en tegen elkaar gezegd dat we trots kunnen wezen op elkaar na zo'n mooie prestatie en dat we vanaf dit moment met opgeheven hoofd richting de kantine kunnen lopen om daar de 2e prijs op te gaan halen. In de kantine aangekomen hebben we een feestje gevierd met de tegenstander en zo hoort voetbal te zijn.

Na de huldiging en de uitreiking van de medailles ging het feestje door in de bus en was bijna iedereen de wedstrijd vergeten. Thuis aangekomen werd het feestje verder gevierd bij de ouders van Elvanna, waar de hele spelersgroep was uitgenodigd, en hebben we een hele mooie dag met een happie en een sappie met elkaar heel mooi afgesloten tot in de late uurtjes.

Volgende week 27 mei spelen onze dames een toernooi bij onze vrienden van GVVV uit Veenendaal.

IJsselmeervogels feliciteert Dames 1 met deze mooie tweede plaats in de districtsbeker West 1. IJsselmeervogels is daarnaast trots op de positieve profilering van IJsselmeervogels in het algemeen en het damesvoetbal in het bijzonder. Proficiat!

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

27
apr
Koningsdag 3.0

Koningsdag 3.0
De Westmaat

27
apr
Kingsday 3.0 Party

Kingsday 3.0 Party
De Westmaat

9
mei
Vriendinnendag 8 en 9 mei

Vriendinnendag 8 en 9 mei
De Westmaat

Alle evenementen