Nieuws

Volgen op

Joop Brand en Jan Vedder versterken jeugdopleiding

Met ingang van dit seizoen gaan twee iconen uit het nationale en plaatselijke voetbal de jeugdopleiding van IJsselmeervogels versterken: Joop Brand en Jan Vedder.

 

Joop Brand is aangesteld als adviseur jeugdopleiding.  Joop Brand heeft jarenlange ervaring als trainer van o.a. Go Ahead Eagles, Heracles, Haarlem, Telstar, Volendam, AZ en Sparta. Na zijn loopbaan als trainer heeft Joop Brand aan het hoofd gestaan van diverse jeugdopleidingen waaronder die van AZ, Vitesse, Sparta en PSV die toptalenten als o.a. Dirk Marcellis, Ibrahim Affelay, Otman Bakkal, Ismail Aissati, Roy Beerens, Stijn Schaars en Theo Janssen hebben voortgebracht. Joop weet door zijn jarenlange ervaring hoe jonge talentvolle voetballers moeten worden begeleid richting de top.

Hij zal worden bijgestaan door Jan Vedder. Jan Vedder behoeft voor iedereen die IJsselmeervogels een warm hart toe draagt nauwelijks introductie. Erelid van IJsselmeervogels, club-icoon en één van de beste voetballers die IJsselmeervogels heeft voortgebracht. Jan Vedder heeft een lange voetbalcarrière gehad als speler van het eerste elftal van IJsselmeervogels en heeft daarna diverse functies vervuld o.a. elftalleider, TC-lid en bestuurslid van de facilitaire commissie.

Noemenswaardig is dat Joop Brand trainer was van AZ’67 tijdens de wedstrijd tegen IJsselmeervogels in de kwartfinale van de KNVB beker in 1975 die door IJsselmeervogels werd gewonnen. Jan Vedder had als speler van IJsselmeervogels een prominente rol in deze wedstrijd die IJsselmeervogels en Jan Vedder landelijke bekendheid opleverde. Nadien was Jan Vedder begeerd door vele topclubs maar bleef hij IJsselmeervogels trouw.

Met deze twee giganten wordt een nieuwe stap in het opleiden van de jeugd van IJsselmeervogels gezet. Joop Brand en Jan Vedder gaan het hoofd opleidingen Peter van Diermen ondersteunen in het herkennen van talenten en het begeleiden daarvan naar een niveau waarop ze een vaste waarde in het eerste elftal van Ijsselmeervogels kunnen worden.

Het bestuur is zeer trots en verheugd dat deze nieuwe fase voor de jeugdopleiding ingeslagen kan worden en wensen Joop Brand en Jan Vedder veel succes bij deze missie.

 

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

9
mei
Vriendinnendag 8 en 9 mei

Vriendinnendag 8 en 9 mei
De Westmaat

Alle evenementen