Nieuws

Jong Utrecht doelpuntrijk op De Westmaat

Jong FC Utrecht heeft op Sportpark De Westmaat een klinkende zege geboekt op RKC Waalwijk. De ploeg van trainer Robin Pronk won met maar liefst 5-2.

Al vrij snel kwamen de Domstedelingen - onder toeziend oog van onder meer Stanley Tailor en Matthijs de Ligt - op achterstand, via verdediger Ingo van Weert. Via Sylla Sow (2x) en de pas zeventienjarige Mohamed Mallahi (2x) boog Jong FC Utrecht nog voor rust de stand behoorlijk om tot 4-1. Anouar Kali keerde na een lange periode van revalidatie terug en deed dit via 45 minuten speeltijd in het beloftenteam van FC Utrecht.

Na rust was Sylla Sow opnieuw het eindstation van een Utrecht-aanval (5-1) en in de slotfase bepaalde RKC Waalwijk via opnieuw Ingo van Weert de eindstand op 5-2. De ploeg van Pronk nam daarmee wraak op de zeperd van vorige week tegen het De Graafschap van Henk de Jong en oud-Vogeltrainer Sandor van der Heide (7-0 verlies).

Voor Jong FC Utrecht was de overwinning op RKC Waalwijk pas de derde overwinning van dit seizoen. De ploeg blijft daardoor hekkensluiter in de Jupiler League. De achterstand is nu echter teruggebracht tot zes punten, ten opzichte van Helmond Sport.

Op 23 maart speelt Jong FC Utrecht nog tegen Jong PSV op de rooie zijde van Sportpark de Westmaat. Dat duel vangt eveneens aan om 20.00 uur en de toegang bedraagt 5 euro per persoon. De overige duels worden elders gespeeld.