Nieuws

Volgen op

Jordy Ruizendaal naar N.E.C. Nijmegen

Jordy Ruizendaal speelt vanaf komende zomer voor N.E.C. Nijmegen. De middenvelder van IJsselmeervogels Onder-19 zou komende zomer de overstap maken naar de A-selectie, maar verkast nu dus per komende zomer naar het Onder-19-team van de Nijmeegse profclub. De clubs kwamen eind vorige week tot een mondeling akkoord.

Ruizendaal, die in februari 17 jaar werd, maakte afgelopen zomer al vervroegd de overstap naar Onder-19, zoals hij ook in de jaren ervoor al zelden met leeftijdsgenoten speelde.

Peter van Diermen, hoofd opleidingen, zei eerder dit seizoen over hem: “Jordy is ondanks zijn nog jonge leeftijd een dominante linkermiddenvelder die regelmatig scoort. Iemand die teamgenoten coacht en leiding neemt in het veld. Hij heeft veel overzicht, het technische vermogen om daar wat mee te doen en combineert dat met een goede handelingssnelheid. Jordy zit als B-junior nu in Onder-19 en we zijn erg trots op de manier hoe hij zich ontwikkelt. In de jeugd heeft altijd al jaren overgeslagen om zo zijn ontwikkeling door te laten gaan.”

De technische commissie over de overstap van Ruizendaal: “Afgelopen weekend zijn we met N.E.C. tot een mondeling akkoord gekomen over de overstap van Jordy. Hoewel we hem komend seizoen graag aan de A-selectie hadden toegevoegd, gunnen we hem deze overstap van harte. Op deze manier kan Jordy dagelijks werken aan zijn doorontwikkeling als voetballer.”

IJsselmeervogels is trots op de overstap van Jordy Ruizendaal naar N.E.C. Nijmegen. Het vertrek van de talenten is voor de jeugdopleiding een stimulans om op de ingeslagen weg verder te gaan. Wekelijks bezoeken vele scouts van de KNVB en BVO’s de club. Hét bewijs dat we nog immer talent in de opleiding hebben en het beste uit de spelers naar boven willen halen.

IJsselmeervogels feliciteert Jordy dan ook met deze nieuwe uitdaging en wenst hem veel succes bij N.E.C.

ruizendaalnaarnec

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

9
mei
Vriendinnendag 8 en 9 mei

Vriendinnendag 8 en 9 mei
De Westmaat

Alle evenementen