Nieuws

Volgen op

KNVB-keurmerk Jeugdopleiding

De Jeugdopleiding van IJsselmeervogels heeft na een intensief beoordelingstraject het KNVB keurmerk "Regionale Opleiding" ontvangen. IJsselmeervogels behoort daarmee op dit moment tot een select gezelschap van de circa 25 amateurclubs in Nederland die dit keurmerk hebben ontvangen. In onze regio zijn dat DOVO uit Veenendaal en Hercules uit Utrecht. 

Afgelopen zaterdag 14 januari 2017 werd het bijbehorende certificaat door Jan Boes van de KNVB uitgereikt aan de direct betrokkenen bij onze Jeugdopleiding.

 

Op de foto van links naar rechts: André van Diermen, Steven de Harder, Paul Voois (FC Utrecht), Jan Boes (KNVB), Marcel de Graaf, Joop Brand, Peter van Diermen en Ruud van de Geest.

 

Het Kwaliteit- & Performance Programma is het nieuwe model van de KNVB om verenigingen te ondersteunen met (voetbaltechnisch) jeugdbeleid. Het richt zich op het doorlichten en ontwikkelen van jeugdopleidingen, waarbij clubs een certificaat kunnen behalen. Er zijn vier verschillende niveaus: lokaal, regionaal, landelijk en internationaal. Met op elk niveau eisen op het gebied van bijvoorbeeld Beleid & Bestuur, Teams, Kader, ontwikkeling spelers & trainers, accommodatie en voorziening etc. Hieronder een voorbeeld om op een punt het verschil aan te geven qua toetsing:

Het ontvangen rapport laat op al die onderdelen zien we aan voldoen aan de eisen of dat we nog verder kunnen ontwikkelen. Op maximaal 4 punten mocht er een afwijking zijn van de criteria. 

De status "Regionale Opleiding" past prima binnen ons jeugdbeleid, waarin we een sterke opleiding willen hebben met focus op ontwikkeling van de eigen Spakenburgse jeugd en waar nodig, binnen de grenzen van het beleid, teams gericht versterken met spelers vanuit ons directe achterland (Eemland).

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

9
mei
Vriendinnendag 8 en 9 mei

Vriendinnendag 8 en 9 mei
De Westmaat

Alle evenementen