Nieuws

Volgen op

Forse boete voor vuurwerk – Absoluut vuurwerkverbod

Naar aanleiding van het vuurwerk, de fakkels en de rookpotten die bij de bekerwedstrijd tegen Heerenveen zijn afgestoken is IJsselmeervogels zwaar gestraft. Omdat deze wedstrijd onder het regime betaald voetbal viel, zijn ook de richtlijnen en strafmaat voor het betaald voetbal gehanteerd. Nadat een schikkingsvoorstel van een boete van € 7500,- door ons niet was geaccepteerd, is ons een boete opgelegd van € 5000,- met daarnaast nog een voorwaardelijke boete van € 2500,- met een proeftijd van een jaar.

Wij vinden een dergelijke straf buitenproportioneel en uiterst moeilijk te verkroppen. Toch zullen we dit moeten accepteren. Dit betekent echter wel dat we ons geen nieuwe overtreding kunnen veroorloven. Juist in deze beslissende fase van de competitie willen we allemaal een lekkere sfeer creëren rond de wedstrijd. We moeten echter constateren dat vuurwerk daar geen deel van kan uitmaken. Bestuur en supportersclub hebben hier met elkaar over gesproken en zijn het hierover eens. We willen bij dezen iedereen oproepen, om niet op eigen houtje toch vuurwerk, fakkels of rookpotten mee te nemen en af te steken. Mocht dit op een of andere manier toch gebeuren, dan zullen de mensen van de veiligheidsorganisatie krachtdadig optreden en rest ons geen andere optie dan te sanctioneren. Ter verduidelijking: de standaardsanctie in het betaald voetbal voor het meenemen van vuurwerk is een stadionverbod van 1,5 jaar!

Laten we allemaal onze A-selectie deze laatste wedstrijden van het seizoen van harte ondersteunen. Kom in het rood, gebruik vlaggen, vaandels en confetti. Laat je horen, maar laat vuurwerk thuis.

Het bestuur

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

27
apr
Kingsday 3.0 Party

Kingsday 3.0 Party
De Westmaat

9
mei
Vriendinnendag 8 en 9 mei

Vriendinnendag 8 en 9 mei
De Westmaat

Alle evenementen