Nieuws

Futsal 1 behoudt titelkansen na gelijkspel tegen koploper

Futsal 1 speelde afgelopen vrijdag misschien wel de meest belangrijke wedstrijd van het seizoen. In het Bijlmer Sportcentrum gingen de Vogels op bezoek bij koploper F.C. Lesley Boys. De wedstrijd met een zinderende slotfase, eindigde in een 5-5 gelijkspel. Hiermee loopt IJsselmeervogels niet in, maar voorkomt het wel dat Lesley Boys definitief uit het zicht verdwijnt.

Eerste helft
Het begin van de wedstrijd verliep voorspoedig voor IJsselmeervogels. Na amper twee minuten spelen was het al raak. Via de rechterflank was het Joshua Duyst die voor de 0-1 tekende met een flinke poeier in de kruising. Dit handelsmerk van Joshua Duyst liet de keeper van de thuisploeg kansloos. Het publiek was nog aan het nagenieten van deze harde pegel, totdat de spits van Lesley Boys (ex-Eredivisie) liet zien dat het nog harder kan. Een ouderwetse volley ging dwars door het net heen: 1-1.

Na de gelijkmaker ging het hard. De thuisploeg zette aan en liet de Vogels wankelen. Een fraaie combinatie leidde tot een snelle 2-1 voor de Amsterdammers. Een minuut later tekende dezelfde spits van Lesley Boys voor het doelpunt van de avond. Een spectaculaire actie langs de linkerkant van het veld, resulteerde in een schot waar het doel momenteel nog steeds van aan het trillen is. Een onhoudbare bal voor invalkeeper Arnout ‘Plak’ van de Vuurst: 3-1.

Het was de hoogste tijd voor de Vogels om orde op zaken te stellen. Met een defensievere tactiek, ging IJsselmeervogels verder met voetballen. Vanuit hier gingen de mannen beter voetballen en was het gevaar van Lesley Boys geweken. Een paar minuten voor tijd tekende Joël Kok voor de 2-3. De ruimte lag aan de rechterkant en daar maakte Joël Kok goed gebruik van. Met een kruislings schot, tekende hij voor de aansluitingstreffer. Kort hierna floot de scheidsrechter af voor het einde van de eerste helft.

Lesley Boys1

Tweede helft
IJsselmeervogels begon gecontroleerd aan de tweede helft. De Vogels hadden immers geleerd van de fouten in de eerste helft en wisten waar de thuisploeg tot in staan kan zijn als het achterin niet goed staat. Lesley Boys liet IJsselmeervogels aan de bal, wat leidde tot kleine kansen. Het duurde lang voordat de tweede helft loskwam, gelukkig kan het op dit moment altijd rekenen op de behendige Serhii Fil. Serhii Fil werd voorin aangespeeld en wist vanuit een moeilijke hoek de gelijkmaker erin te schieten: 3-3.

Lesley Boys werd wakker en ging nu echt de druk opvoeren. Het zorgde voor een storm aan kansen voor de thuisploeg. Gelukkig voor de Vogels, hield keeper Arnout van de Vuurst met een paar katachtige reacties zijn team op de been. Na lang tegen houden viel het doek voor de Vogels. De spits van Lesley Boys was zijn tegenstander te slim af en lanceerde zijn derde kanonskogel in het doel: 4-3. Het zoveelste doelpunt van hem, zorgde voor zure gezichten bij de Vogels.

Vlak na de goal gebeurde er iets opmerkelijks. Alexandr Grigorescu ontving een gemene elleboogstoot van zijn tegenstander, terwijl de bal niet eens in de buurt was. De uitstekend fluitende scheidsrechter zag dit en bestrafte hem met een rode kaart. Tegen een goed georganiseerd Amsterdams drietal, moesten de Vogels de gelijkmaker zien te forceren. Na minuten lang overpassen, besloot Daniël Adam om de trekker over te halen. Deze harde bal vloog via de verdediger langs de keeper in het doel: 4-4.

Met nog 5 minuten op de klok zette de thuisploeg nog eenmaal aan. Een overwinning voor Lesley Boys, zou een gigantische stap zijn voor het kampioenschap. Even leek een aanvaller van de thuisploeg door de verdediging heen te komen, totdat Serhii Fil aan de noodrem trok. De scheidsrechter stuurde Serhii Fil met een gele kaart van het veld. De Vogels moesten nu dus 2 minuten lang stand zien te houden tegen een gretig Lesley Boys. De vrije trap die volgde, werd uitstekend gepareerd door keeper Arnout van de Vuurst. Maar 10 seconde later viel het doelpunt alsnog. Voor de vierde keer deze avond schoot de spits van Lesley Boys de bal spijkerhard het doel in: 5-4.

Een enorme domper voor IJsselmeervogels, dat bij een verliespartij de kansen op een kampioenschap flink ziet slinken. In een alles of niets poging trok Daniël Adam het keepersshirt aan om een man extra te creëren in de aanval. In de laatste minuut van de wedstrijd was het dan toch raak! Een vanaf de linkerkant opgezette aanval eindigde bij Alexandr Grigorescu. Zijn schot werd in eerste instantie nog gepareerd door de keeper, maar in de rebound was Jelle Priem er als de kippen bij en trok hij de stand gelijk: 5-5. Vlak na deze goal floot de scheidsrechter af voor het einde van deze titanenstrijd.

Met dit 5-5 gelijkspel, morst het ‘perfect’ spelende F.C. Lesley Boys eindelijk weer eens punten. Hiermee blijft de achterstand van de Vogels 3 punten en ziet het de concurrentie dichterbij komen. Volgende week is er een nieuwe kans om het gat te dichten. De tegenstander is BZC’13 uit Naarden. Eerder dit seizoen verloor IJsselmeervogels nog van dit gretige team. Het beloofd dus wederom een spannende ontmoeting te worden tussen beide teams. De wedstrijd vindt plaats in onze eigen sporthal De Toekomst om 20:10.