Nieuws

Futsal 1 bekert verder na overtuigende overwinning

Afgelopen woensdag heeft IJsselmeervogels Futsal 1 de bekerwedstrijd tegen HZV/Het Vennewater, met overtuiging weten te winnen. In een verre uitwedstrijd in Heiloo, wonnen de Vogels met 2-7. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden in de 8ste finales van het bekertoernooi.

Eerste helft
Het strijdplan van HZV/Het Vennewater was vanaf de eerste minuut meteen duidelijk: met man en macht verdedigen. Hierdoor werden de Vogels bijna verplicht om het initiatief te nemen. De bal werd in de beginfase nauwkeurig rondgespeeld, maar tot uitgespeelde kansen leidde dit nog niet. Sterker nog, het eerste wapenfeit kwam van de thuisploeg. Een vlijmscherpe counter leek dodelijk voor de Vogels, ware het niet dat keeper Naud Visser zijn mannetje stond. Met een waanzinnige reflex, hield hij zijn ploeg op de been.

Deze gevaarlijke tegenaanval schudde de Vogels wakker. Er werden kleine speldenprikjes uitgedeeld, maar vaak bleek de sterke organisatie van de thuisploeg oppermachtig. Na ruim 15 minuten spelen, was het IJsselmeervogels dat onder druk stond. Een gevaarlijke aanval van HZV/Het Vennewater, werd op het laatste moment onderschept door Serhii Fil. Het resulteerde in een snelle omschakeling van de Vogels. Alexandr Grigorescu kreeg de bal in de diepte aangespeeld en liet deze kans niet liggen. Met een geplaatst schot in de kruising, tekende Alexandr Grigorescu voor de openingstreffer: 0-1.

Het was een enorme opluchting voor IJsselmeervogels, dat eindelijk die welverdiende goal wist te maken. Na het doelpunt bleef het wedstrijdbeeld hetzelfde, met een dominant IJsselmeervogels. De Vogels leken met een zakelijke 0-1 de rust in te gaan, maar in de laatste minuut ging het mis. Een misstap van centrale verdediger van IJsselmeervogels, zorgde ervoor dat de spits van de thuisploeg oog in oog stond met keeper Naud Visser. De spits bleef rustig en verschalkte de sluitpost van de Vogels: 1-1. Direct hierna floot de scheidsrechter af voor het einde van de eerste helft.

Tweede helft
Na een lange speech coach Jan Koelewijn, stond het vizier weer op scherp. Het was met name Joshua die scherp uit de kleedkamer kwam. Na amper één minuut voetballen schoot Joshua Duyst vanuit een onmogelijke hoek keihard raak: 1-2. HZV/Het Vennewater was het aan het begin van de tweede helft helemaal kwijt. Vlak na de aftrap verloor de aanvoerder van de thuisploeg de bal aan Cees Duyst. Cees Duyst gaf een slimme breedtepass op Joshua Duyst, die hiermee ineens recht voor de keeper stond. Joshua Duyst maakte wederom geen fout en schoot de bal door de benen van de keeper: 1-3.

Deze aanvalsgolf van de Vogels bleef maar door gaan. De thuisploeg werd kapot gespeeld door het hoge baltempo van de Vogels. Gelijk na de goal van Joshua Duyst was het wéér raak. Joël Kok werd de hoek ingedreven en wist uit de draai de vrijstaande Jelle Priem te bereiken. Jelle Priem rende, met zijn bekende sleep, langs de keeper en rondde simpel af: 1-4. Het was de hoogste tijd voor HZV/Het Vennewater om orde op zaken te stellen. Mede door de snelle doelpunten, werden de Vogels ietwat laconiek. Balverlies van de centrale verdediger, stelde de spits van de thuisploeg in staat om wat terug te doen. Naud Visser head geen antwoord op de inzet, waardoor het nu 2-4 staat.

Deze tegentreffer bracht IJsselmeervogels niet van de wijs. Het tempo werd wederom opgevoerd, wat meteen leidde tot serieuze kansen. Een harde inzet van Joshua Duyst, vloog richting de korte hoek. Via het been van Patrick Koelewijn, viel de bal in het net: 2-5. Het doelpunt stond op naam van Patrick Koelewijn, maar na het terugkijken van de beelden werd de goal uiteindelijk toch toegekend aan Joshua Duyst. Hiermee maakte Joshua Duyst voor zijn eerste in zijn carrière een hattrick. Het leidde tot zure gezichten bij de thuisploeg, dat de hoop op een comeback nu definitief leek op te geven.

In de laatste vijf minuten maakte IJsselmeervogels zich klaar voor het slotoffensief. Serhii Fil dribbelde gemakkelijk langs zijn tegenstander en gaf een steekpass dwars door de verdediging heen. De bal bereikte Alexandr Grigorescu, die geen fout maakte en de 2-6 erin schoot. In de laatste minuut was het diezelfde Serhii Fil, die zijn sterke optreden beloonde met een doelpunt. Met een simpele lichaamsschijnbeweging liet hij zijn tegenstander achter zich, waarna hij verwoestend hard uithaalde: 2-7. Hiermee zette hij de eindstand op het bord, aangezien de scheids direct affloot voor het einde van de wedstrijd.

Met deze overtuigende overwinning op HZV/Het Vennewater, bereikt IJsselmeervogels Futsal 1 de kwartfinale van het bekertoernooi. Wie de tegenstander is van de Vogels is nog onbekend. Volgende week staat er weer een competitiewedstrijd op het programma. Op vrijdag 5 april speelt IJsselmeervogels thuis tegen ZVVN 77. Dit zou wel eens een alles beslissende speelronde kunnen zijn, aangezien koploper Lesley Boys een lastige wedstrijd speelt tegen Adelaars ZVV. De wedstrijd wordt gespeeld in sporthal De Toekomst en zal om 20:10 beginnen.

Bent u benieuwd naar de videobeelden van alle goals? Volg vvijv_futsal op Instagram en bekijk alle doelpunten onder het kopje ‘highlights’. Ook staan de doelpunten op het YouTube kanaal van VVIJV Futsal.