Nieuws

Volgen op

Titel ontglipt Futsal 1 na gelijkspel op Adelaars zvv

De kans was al klein, maar na afgelopen wedstrijd is de titel definitief uit zicht geraakt. IJsselmeervogels speelde een lastige uitwedstrijd tegen Adelaars zvv. In Naarden eindigde een zeer teleurstellende wedstrijd in 1-1. De wedstrijd vond plaats in sporthal De Lunet en stond onder leiding van scheidsrechter Ruud Schouten.

Eerste helft
De wedstrijd begon van beide kanten zeer stroef. IJsselmeervogels had vaak de bal, maar het leidde niet tot kansen. Een goed georganiseerd Adelaars zvv gooide keer op keer roet in het eten. In de omschakeling, was de thuisploeg in de eerste helft wel een aantal keer gevaarlijk. Mede door een aantal belangrijke ingrepen van keeper Giel Kootstra, bleef IJsselmeervogels op de been.
Pas na 15 minuten spelen was het raak voor de Vogels. Aanvoerder Joël Kok was het puzzelen zat en besloot om van afstand de trekker over te halen. Met een snoeihard schot in de kruising, zette hij IJsselmeervogels op voorsprong: 0-1. De vreugde was echter van korte duur. Enkele minuten na de openingstreffer viel de gelijkmaker al. Door zwak verdedigen, kon de snelle flankspeler gemakkelijk doorlopen richting het doel. Hij passeerde keeper Giel Kootstra en zette de stand weer gelijk: 1-1. Vlak hierna floot de scheidsrechter af voor het einde van de eerste helft.

Screenshot 20240415 080646 WhatsApp

IJsselmeervogels zet druk op het stug verdedigende Adelaars zvv

Tweede helft
Waar er in de eerste helft weinig gebeurde, was de tweede helft er eentje om niet snel te vergeten. Het tempo werd van beide kanten opgevoerd, wat leidde tot vele kansen. Het waren de keepers van de teams, die zichzelf keer op keer wisten te onderscheiden. IJsselmeervogels leek na tien minuten spelen aanspraak te maken op een penalty. Nick Heek kreeg een gemene elleboogstoot in de maag, maar dit werd niet gezien door de scheidsrechter. De scheidsrechter zag in de tweede helft überhaupt niet veel. Ballen over de zijlijn werden niet afgefloten en als er gefloten werd, dan was het op appél.

De Vogels hadden moeite om in het spel te komen, mede door het zwalkende optreden van de scheidsrechter. Met nog vijf minuten voetballen barstte de wedstrijd los, alleen niet in positieve zin. Keeper Giel Kootstra was mee naar voren gegaan in een alles of niet poging om drie punten mee naar huis te nemen. De bal werd verloren en met een leeg doel, leek het erop dat Adelaars de 2-1 zou maken. De bal vloog door de lucht richting het doel, maar Giel Kootstra wist nog net zijn hand er tegenaan te zetten. Helaas was dit ver buiten het keepersgebied, dus ontving Giel Kootstra een directe rode kaart.

Screenshot 20240415 080658 WhatsApp

Keeper Giel Kootstra opereert (te) ver buiten zijn keepersgebied.

De Vogels moesten in de slotfase met een man minder proberen om een doelpunt te maken. Alexandr Grigorescu leek met een messcherpe counter gevaar te stichten voor het doel van de tegenstander, maar ineens floot de scheidsrechter. Dit kwam omdat iemand van de bank van de Vogels hem zou hebben aangeraakt. Op de videobeelden bleek echter niks aan de hand te zijn. Woede bij de Vogels, omdat een gevaarlijke counter nu om zeep werd geholpen. Tot grote verbazing van de meegereisde supporters, gaf de scheidsrechter de bal hierna aan Aderlaars zvv voor een intrap. Het werd in de slotfase iets te veel voor de scheidsrechter, dus werd er snel afgefloten voor het einde van de wedstrijd: 1-1.

Een combinatie van een zwak IJsselmeervogels, een sterk verdedigend Adelaars zvv en een onthutsend slechte scheidsrechter, zorgt ervoor de IJsselmeervogels Futsal 1 definitief afhaakt in de titelstrijd. Met nog maar een wedstrijd te spelen, is Lesley Boys niet meer in te halen. Dit betekent dat de Vogels mogen aantreden in de play-offs voor promotie naar de Topklasse. Aanstaande vrijdag is de laatste competitiewedstrijd van het seizoen. In eigen huis speelt IJsselmeervogels tegen hekkensluiter TOB Rksv. De wedstrijd begint om 20:10.