Nieuws

Volgen op

A-selectie van start gegaan

De A-selectie van IJsselmeervogels heeft donderdagavond de eerste training van het seizoen afgewerkt. Onder leiding van Sandor van der Heide, Jacob Mulder en Jeroen Douma werden de spelers onderworpen aan diverse trainingsvormen.

Na een warming-up startte Jeroen Douma de training met een aantal balans- en coördinatie-oefeningen. Niet lang daarna kwamen de ballen tevoorschijn en nam Sandor van der Heide de training over. Jeroen Douma ontfermde zich ondertussen over Mimoun Eloisghiri, die voor het eerst sinds zijn blessure weer op het veld stond. De 27-jarige aanvaller werd twee maanden geleden geopereerd aan een hernia en wil nu weer fit worden voor het nieuwe seizoen.

Loopcoördinatie-training, met op de voorgrond de weer volledig meetrainende Mike van de Laar

Een andere verrassende naam was die van Mike van de Laar. De middenvelder die vorig seizoen geblesseerd raakte aan de knie heeft in de afgelopen periode keihard gewerkt aan zijn herstel, wat betekende dat hij weer vol mee kon draaien. Hetzelfde gold voor doelman Jan van Willige die enkele weken geleden eveneens nog onder het mes lag vanwege een meniscusoperatie. De nog jonge doelman leek weer volledig hersteld te zijn.

De enige spelers die donderdagavond ontbraken waren Henri de Graaf en Shanon Carmelia. Carmelia keerde woensdagavond pas terug van zijn interlandperiode met Curacao en heeft minimaal tot aanstaande maandag vrijaf gekregen van de technische staf. De Graaf moest de middag voorafgaand aan de training afzeggen vanwege ziekte.

Robbert Olijfveld, een van de nieuwelingen

Naast de al eerder genoemde Jan van Willige waren ook alle andere nieuwelingen in de A-selectie aanwezig. Yannick Cortie, Samir Merraki (die zijn gekrulde haardos deze zomer verruilde voor een kortere coupe), Robbert Olijfveld en Nassim Barkoki werden door de vele aanwezige supporters bekeken en beoordeeld. Ook Dylan Chiazor, die het afgelopen jaar al dikwijls meetrainde, startte zijn eerste echte A-selectie-seizoen bij de Rooien.

Na afloop werden de nieuwelingen direct aan de tand gevoeld door IJsselmeervogels.TV. Na het weekend zal deze video beschikbaar komen. Daaraan voorafgaand zal IJsselmeervogels alweer getraind hebben, want de volgende training begint aanstaande zaterdag om 16.00 uur. Dan zal ook assistent-trainer Pascal Bosschaart aanwezig zijn, die donderdagavond nog genoot van zijn vakantie.


Mimoun Eloisghiri werkte aan zijn herstel na zijn hernia-operatie.

Tekst: IJsselmeervogels Media / Stephan Nagel
Fotografie: IJsselmeervogels Media / Rob van Willige

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

25
apr
Voetbalclinic voor de jeugd

Voetbalclinic voor de jeugd
De Westmaat

27
apr
Koningsdag 3.0

Koningsdag 3.0
De Westmaat

27
apr
Kingsday 3.0 Party

Kingsday 3.0 Party
De Westmaat

9
mei
Vriendinnendag 8 en 9 mei

Vriendinnendag 8 en 9 mei
De Westmaat

Alle evenementen