Nieuws

Volgen op

Bosschaart: "Rijnsburgse Boys beter dan vorig jaar"

Na de midweekse bekeroverwinning op Quick Boys (0-2) neemt IJsselmeervogels het zaterdag andermaal op tegen een tegenstander uit de gemeente Katwijk. Rijnsburgse Boys komt op bezoek op de Westmaat. Bij verstek van Van der Heide - hij is ziek - beschouwen we vandaag voor met Pascal Bosschaart.

Terugkijkend op de wedstrijd van afgelopen dinsdag merkte Bosschaart een andere sfeer in de selectie, op de donderdagtraining. “De spelers zijn wat opgewekter voorafgaand aan de training. Je merkt in dat opzicht dat we de overwinning op Quick Boys goed konden gebruiken. Daar wordt het allemaal wat positiever van."

Positief was ook het optreden van Raymon van Emmerik in de wedstrijd tegen Quick Boys. "Raymon heeft dinsdag inderdaad goed gekeept", bevestigt de Rotterdammer. "Op elke positie moeten we keuzes maken en dat is lastig voor ons als staf, maar aan de andere kant wel een luxeprobleem. Zaterdag zal Jaimy weer op doel staan, zoals we eerder met de staf onderling en met de keepers hebben afgesproken."

Ook voor de andere posities heeft de honneurs waarnemende Bosschaart die luxeproblemen. "We hebben een nagenoeg fitte selectie. Justin Rood (enkelblessure) en Mimoun Eloisghiri (ziek) hebben donderdag voor het eerst weer een deel van de training meegedaan. Ferry Meijdam had nog zware benen van de bekerwedstrijd.” Over de Heukelumse spits: "Bij Ferry is dat ook niet zo gek. Hij komt van een derdeklasser waar de trainings- en wedstrijdintensiteit veel lager lag. Of hij morgen kan spelen is nog een twijfelgeval. We zullen dat in de wedstrijdvoorbereiding bekijken."

Vorig seizoen boekte IJsselmeervogels een eclatante zege op Rijnsburgse Boys (4-1). De ploeg die de Tweede divisie op een haar na miste heeft zich echter gericht versterkt. "Rijnsburgse Boys is beter dan vorig jaar. Ze hebben aanvallende backs en goeie buitenspelers en spelen 4-3-3. Eigenlijk net als Quick Boys en zoals wij spelen. De kansen liggen tegen Rijnsburg met name in de ruimte achter de backs. Als wij scherp spelen en onze duels winnen dan komt de rest vanzelf."

Bosschaart ziet geen problemen om zaterdag als eindverantwoordelijke op de bank te zitten. "Sandor en ik zijn het bijna altijd met elkaar eens en hebben veel contact." Toch rekent hij op de aanwezigheid van de door griep gevelde hoofdtrainer: “Hij heeft de afgelopen jaren nog nooit een wedstrijd gemist, dus ik reken er op dat hij er morgen gewoon is", besluit de oud-prof van onder meer FC Utrecht en Feyenoord.

Tekst: IJsselmeervogels Media / Stephan Nagel

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

27
apr
Koningsdag 3.0

Koningsdag 3.0
De Westmaat

27
apr
Kingsday 3.0 Party

Kingsday 3.0 Party
De Westmaat

9
mei
Vriendinnendag 8 en 9 mei

Vriendinnendag 8 en 9 mei
De Westmaat

Alle evenementen