Nieuws

Volgen op

Carmelia in definitieve selectie voor Gold Cup

Donderdagavond heeft Curacao de definitieve selectie bekendgemaakt voor de Gold Cup en de Caribbean Cup. Kersverse kampioen in de Derde divisie Shanon Carmelia (28) is opgenomen in die selectie door bondscoach Remko Bicentini. Carmelia zal zodoende een groot deel van de zomerstop actief zijn aan de andere kant van de oceaan. 

De voorbereiding begint voor 25-voudig international Carmelia dicht bij huis. Begin juni zal Curacao op het trainingscomplex van de KNVB in Zeist een driedaags trainingskamp beleggen. Vervolgens reist de selectie af naar Canada voor een oefenwedstrijd op 13 juni, om vervolgens een kleine week later op het eigen eiland te oefenen tegen Nicaragua.

Op 22 juni start in Martinique het eerste toernooi voor de ploeg van Bicentini. Op de Caribbean Cup, waarvoor Curacao zich eerder dit jaar kwalificeerde, wordt het in de halve finale opgenomen tegen gastland Martinique. Mocht het Curacaos elftal winnen, dan speelt het op 25 juli tegen de winnaar van het duel tussen Jamaica en Frans-Guyana. Mocht Curacao niet winnen, dan speelt het de troostfinale tegen de verliezer van voorgenoemde partij.

Een kleine twee weken later, op 9 juli, wacht vervolgens de CONCACAF Gold Cup 2017. Zeg maar de Amerikaanse variant van het EK. In het deze editie in de Verenigde Staten georganiseerde toernooi werd Curacao gekoppeld aan Jamaica (9 juli), El Salvador (13 juli) en Mexico (16 juli). Curacao (70e op wereldranglijst) treft daarmee de laatste winnaar van de Gold Cup (Mexico, 16e op de wereldranglijst), de verliezend finalist (Jamaica, 74e op de wereldranglijst) en El Salvador (107e op wereldranglijst). Als speelsteden werden San Diego (Californië), Denver (Colorado) en San Antonio (Texas) aangewezen. Drie keer speelt Curacao dus in een stadion met een capaciteit van 65.000 of meer.

De beste twee teams van de drie poules gaan door naar de volgende ronde en ook de twee beste nummers drie gaan nog door naar de kwartfinales op 19 en 20 juli. De halve finale volgt op 22 juli om op 26 juli de finale te spelen in Santa Clara (Californië).

IJsselmeervogels wenst Shanon Carmelia - en uiteraard ook de overige selectie en begeleiding - heel veel succes bij de deelname aan de Caribbean Cup en de Gold Cup. Liefhebbers kunnen de verrichtingen live meekijken via FOX Sports.

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

25
apr
Voetbalclinic voor de jeugd

Voetbalclinic voor de jeugd
De Westmaat

27
apr
Koningsdag 3.0

Koningsdag 3.0
De Westmaat

27
apr
Kingsday 3.0 Party

Kingsday 3.0 Party
De Westmaat

9
mei
Vriendinnendag 8 en 9 mei

Vriendinnendag 8 en 9 mei
De Westmaat

Alle evenementen