Nieuws

Volgen op

Carmelia's Curaçao wint Caribbean Cup

Na eerder dit seizoen met IJsselmeervogels eremetaal gehaald te hebben, is Shanon Carmelia er zondagavond met Curaçao opnieuw in geslaagd een prijs te pakken: de Caribbean Cup 2017. In de finale was Curaçao met 2-1 te sterk voor Jamaica.

Eerder dit jaar wist Curaçao zich via kwalificatie te plaatsen voor de Caribbean Cup. Bovendien betekende die kwalificatie eveneens plaatsing voor de Gold Cup, de Noord Amerikaanse equivalent van het Europees Kampioenschap. Begin volgende maand zal Curaçao deelnemen aan die Gold Cup, waar het Mexico, El Salvador en wederom Jamaica zal treffen.

In de Caribbean Cup won Curaçao vorige week in de halve finale van gastland Martinique met 2-1. In de finale was Curaçao zondagavond dus met dezelfde cijfers te sterk voor zesvoudig winnaar en regerend kampioen Jamaica.

Tegen Jamaica zat onze Shanon Carmelia - in tegenstelling tot het halvefinaleduel - op de reservebank. Al snel zag hij zijn Curaçaose teamgenoten op voorsprong komen, via Elson Hooi (onder contract bij het Cypriotische Ermis Aradippou). Rosario Harriott deed namens de Jamaicanen wat terug in de 82e minuut, maar nog geen minuut later was het andermaal Elson Hooi die het net deed bollen. Het betekende eremetaal voor de ploeg die sinds 2011 een zelfstandig FIFA-lid is en rond de 70e plaats op de FIFA ranglijst staat.

Shanon Carmelia blijft nog even op het andere continent. Jamaica (9 juli), El Salvador (13 juli) en Mexico (16 juli) wachten in de poulefase van de Gold Cup. Mocht Curaçao de finale bereiken, dan zal het die spelen op 27 juli.

IJsselmeervogels is trots op de prestaties van Curaçao in het algemeen en die van Shanon Carmelia in het bijzonder. Shanon Carmelia heeft een mooie bijdrage geleverd aan de prestaties van de Curaçaose selectie, met als eerste eindresultaat eremetaal in de Caribbean Cup. Vanaf deze plaats zodoende een oprechte felicitatie voor deze prijs én succeswens voor de deelname aan de Gold Cup.

Foto's: Eigen collectie Shanon Carmelia
Tekst: IJsselmeervogels Media / Stephan Nagel

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

27
apr
Koningsdag 3.0

Koningsdag 3.0
De Westmaat

27
apr
Kingsday 3.0 Party

Kingsday 3.0 Party
De Westmaat

9
mei
Vriendinnendag 8 en 9 mei

Vriendinnendag 8 en 9 mei
De Westmaat

Alle evenementen