Nieuws

Volgen op

Creatieve dribbelaar Marouane Afaker ook volgend seizoen een Rooie

IJsselmeervogels en Marouane Afaker hebben elkaar gevonden in een contractverlenging tot medio 2025. De 24-jarige vleugelaanvaller had een aflopend contract dat met een jaar is verlengd.  

De lichtvoetige vleugelaanvaller, begon zijn carrière in de jeugdopleiding van Excelsior Rotterdam en maakte aldaar zijn Eredivisie-debuut voor de club. Hij verhuisde in 2018 naar Excelsior Maassluis, waar hij als 19-jarige indruk maakte met zes goals en zeven assists. Zijn prestaties leidden tot een overstap naar topamateur Katwijk. Vervolgens wekte hij de interesse van het professionele voetbal en sloot hij zich aan bij Sparta Rotterdam, waar hij elf goals en drie assists noteerde in dertien wedstrijden.

Na zijn tijd bij Sparta was Afaker niet langer speelgerechtigd voor Jong Sparta en leek hij over te stappen naar IJsselmeervogels. Echter, een aanbod van TOP Oss hield hem tijdelijk in het professionele circuit. Die periode voldeed niet aan de verwachtingen qua speeltijd, waardoor Afaker uiteindelijk toch koos voor IJsselmeervogels. Inmiddels is hij al ruim 14 maanden actief op De Westmaat en kan hij fraaie cijfers overleggen. Dit seizoen speelt hij in 24 wedstrijden met dertien goals en negen assists een belangrijke rol in de doelpuntenproductie van IJsselmeervogels.

Jaap Jan de Graaf, bestuurslid technische zaken van de club, is dan ook blij met de verlenging van de dribbelaar: "Als je al kijkt naar het rendement van Marouane dan moge duidelijk zijn dat we graag met hem verder willen. Dat hij in 24 duels direct bij 22 goals betrokken is, laat zien dat hij een belangrijke pion is in het aanvalsspel van ons eerste elftal. Zijn dreiging, acties, zuivere passing en de kwaliteiten om kansen om te zetten in doelpunten brengen specifieke kwaliteiten in, die we graag wilden behouden. We zijn daarom blij dat we elkaar gevonden hebben in een contractverlenging."

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

27
apr
Koningsdag 3.0

Koningsdag 3.0
De Westmaat

27
apr
Supportersveiling Koningsdag

Supportersveiling Koningsdag
De Westmaat

27
apr
Kingsday 3.0 Party

Kingsday 3.0 Party
De Westmaat

9
mei
Vriendinnendag 8 en 9 mei

Vriendinnendag 8 en 9 mei
De Westmaat

Alle evenementen