Nieuws

Volgen op

Leushuis: “Als we het doel weer vinden gaat het wel weer lopen”

IJsselmeervogels neemt het aanstaande zaterdag op Sportpark de Westmaat in de regioderby op tegen GVVV uit het Utrechtse Veenendaal. Willem Leushuis blikt vooruit op het treffen met de ‘blauwen’ uit Veenendaal, en blikt terug op de twee duels die in de afgelopen week op het programma stonden. Ook beschouwt de IJsselmeervogels-trainer de perikelen bij De Dijk.

“GVVV is een ploeg die een stabiel seizoen draait. Een ploeg met veel routine en goede spelers. Zij hebben er tot nu toe negen gewonnen, wij zes.” Bij Willem Leushuis gaan de gedachten al snel terug naar de wedstrijd op Sportpark Panhuis van enkele maanden geleden. “In Veenendaal waren we het eerste halfuur erg goed. Toen kregen we een ongelukkige penalty tegen. We schoten voor rust nog een keer op de paal en na rust ook nog twee keer. We zijn toen niet weggespeeld. GVVV ligt ons wat dat betreft wel.”

Vertekenend beeld

Toch kwam de ploeg van Niek Oosterlee net als IJsselmeervogels niet goed uit de winterstop. “Zij hebben na de winterstop in drie duels nog niet gescoord. Wij één keer. Zij hebben een punt, wij nog geen enkele. Het ligt denk ik dicht bij elkaar. Rijnsburgse Boys en GVVV zijn net als wij niet goed uit de winterstop gekomen. Dat had ik niet verwacht. Ook van ons niet.”

De nul punten uit drie wedstrijden geven wat Willem Leushuis betreft een verkeerd beeld van de situatie na de winterstop. “Vorige week hadden we met Robbert (Olijfveld) dé kans op 2-0 en dan is het een heel andere wedstrijd. Ook Berry (Powel) was na rust nog dicht bij de gelijkmaker. Ik weet zeker dat als we die hadden gescoord, we een heel andere wedstrijd hadden gehad. Tegen Barendrecht speelden we ook een goede wedstrijd en ook de eerste helft tegen AFC was het goed.”

Kritiek

Al met al is de trainer - afgezien van het gebrek aan punten - tevreden over het spel na de winterstop. “Het team toont 100% inzet en commitment. Het is absoluut niet waar dat de spelers de kantjes eraf lopen, ook de spelers niet die na dit seizoen vertrekken.” Tijdens het duel hadden de supporters het met name gemunt op aanvallende middenvelder Oktay Öztürk. Leushuis had daar moeite mee. “Oktay zet Robbert en Berry alleen voor de keeper, schiet zelf twee keer in het zijnet, maar krijgt bij twee foute voorzetten de wind van voren. Jongens als Oktay en Chris (Christiaan van Hussen) zijn jongens die voorop in de strijd gaan. Die willen straks met goede herinneringen terugkijken op hun tijd bij IJsselmeervogels en geven daar hun volle commitment voor. Ik zie het zo: iemand kan een mindere dag hebben waardoor hij niet goed speelt, daar kan je doorgaans niets aan doen, maar hard blijven werken kan je wel wat aan doen en dat doen de jongens ook. Iemand als Oktay had zaterdag een mindere dag, maar werkt wel keihard. Zo’n jongen verdient het niet om dan de hoon over zich heen te krijgen. Daar zal hij ook niet beter van gaan spelen.”

Oktay Ozturk in actie

Ook het oefenduel van afgelopen dinsdag met Van Riemsdijk Sports beviel goed. “Op die manier komen de spelers die de afgelopen periode minder speeltijd hebben gehad ook aan spelen toe.” De oefenwedstrijd werd met 5-0 gewonnen. “Het was een ideale tegenstander met het oog op zaterdag. Technische, snelle jongens. Bovendien hebben we wat kunnen experimenteren. Positief is dat Dylan en Robbert weer gescoord hebben en dat we de nul hebben gehouden. We hebben er vijf gemaakt, maar dat hadden er ook tien kunnen zijn. Ali (Akla) heeft als een van de weinige 90 minuten gemaakt en is gretig.”

Mike van de Laar

Wie dinsdag niet meespeelde was Mike van de Laar. “Mike is maandag weer door zijn knie gegaan. Zijn buitenste knieband is wat opgerekt, dus we moeten even aanzien of dat de komende dagen herstelt. Dat is jammer, want we hadden plannen met hem. Ook balen voor hem, want hij was net goed terug aan het komen. Daarnaast missen we Raymon van Emmerik, die deze week zijn middenhandsbeentje heeft gebroken op zijn werk en er minimaal vier weken uit is. Berry is nog wel wat aan het kwakkelen, maar was afgelopen zaterdag fit genoeg voor een invalbeurt. Dat bekijken we van dag tot dag.”

Katwijk en De Dijk

Met Leushuis wordt ook wekelijks gekeken naar de gebeurtenissen in het amateurvoetbal. Deze week was daar ineens het vertrek van Dick Scheuder bij Katwijk en Jochem Twisker bij De Dijk. Leushuis over Katwijk: “Ik ben benieuwd wie ze bij Katwijk gaan inpassen. Ik vind Kozakken Boys op dit moment namelijk een betere selectie. Pieter Mulders is wel wat voor ze, al zullen ze nu gelijk iemand willen hebben. Wellicht Twisker. Of Bruinink. Voordeel van Bruinink is dat hij de selectie al kent, maar voor hem wordt het niet makkelijk.”

Over De Dijk: “Volgens mij is sponsor Braspenning daar achter de schermen de macht weer aan het teruggrijpen. Dan gaat het geld ook weer rollen en zal er een geroutineerde trainer en nog wat spelers worden gehaald. Toch is het jammer voor Twisker dat hij de laan uit is gestuurd. De trainer is vaak het slachtoffer van een labiel beleid. De mensen bij De Dijk zouden daarom ook eens goed naar zichzelf moeten kijken.”

SN dvsthuis2

Safety zone

Terug naar de wedstrijd van IJsselmeervogels, want die treffen zaterdag met GVVV een mooie tegenstander. “De komende drie wedstrijden spelen we thuis en dan moeten we minimaal zes punten halen. Dan zitten we weer in de ‘Safety zone’. Als we het doel weer gaan vinden, dan gaat het wel weer lopen. De sfeer in de selectie is goed. Er wordt veel gelachen en hard gewerkt en volgende week gaan we met z’n allen carnaval vieren. Voor mij was dat twintig jaar geleden met Kozakken Boys de laatste keer, maar nu dus weer”, besluit de Vogels-trainer.

Het duel van zaterdag staat onder leiding van de heer J.W.M. van der Laan, kent William Hopman (IJsselmeervogels JO11-2) als pupil van de week en vangt aan om 15.30 uur. Na afloop van het duel zal IJsselmeervogels Dames 1 aandacht vragen voor de Vriendinnendag. Zij zijn onder de noemer ‘De vriendinnendag zoekt sponsoren. Dames 1 is in de Salentein Lounge dus laat van u horen’ aan het werven in het Rooie sponsorhome. In ieder geval een prettige wedstrijd gewenst!

Tekst: IJsselmeervogels Media / Stephan Nagel
Fotografie: IJsselmeervogels Media

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

28
feb
Clinic FC Utrecht bij IJsselmeervogels

Clinic FC Utrecht bij IJsselmeervogels
Hoofdveld IJsselmeervogels

2
mrt
Bingo

Bingo
Kantine

9
mrt
Gooische Vrouwenbingo

Gooische Vrouwenbingo
Salentein Lounge

16
mrt
Koppeldarts-toernooi

Koppeldarts-toernooi
Kantine

Alle evenementen
Alle video's

Recente media

Alle video's