Nieuws

Volgen op

Leushuis: “Benieuwd waar de paashaas de punten heeft verstopt”

IJsselmeervogels wacht een druk paasweekend. De ploeg van Willem Leushuis wacht twee wedstrijden binnen 48 uur. Eerst wacht op zaterdag in Groesbeek het uitduel met De Treffers. Twee dagen later, op Tweede Paasdag, moet IJsselmeervogels op bezoek bij het HHC Hardenberg van Gertjan Karsten. Willem Leushuis beschouwt voor op het duel met De Treffers en kijkt met een schuin oog vast naar het duel aan het eind van het lange weekend.

Veel blessures, Bosschaart en Vedder bij wedstrijdselectie

De ploeg van Willem Leushuis kent een volle ziekenboeg. Tegen Koninklijke HFC verloor het Achraf Nejmi door een hamstringblessure, een week later viel Yannick Cortie uit met een gebroken knieschijf tegen VVSB en afgelopen donderdag viel ook Dylan Chiazor uit met een hamstringblessure. “Yannick is afgelopen zaterdagochtend geopereerd. Hij zou eerst niet geopereerd worden, maar na een second opinion is hij alsnog geopereerd door orthopedisch specialist dokter Bas Peijnenburg van het Acibadem International Medical Center. Voor Yannick’s herstel staat zes maanden, dus die zijn we de rest van het seizoen kwijt”, licht Leushuis toe.

Over de andere blessures: ”Achraf verwacht ik over drie weken weer terug en bij Dylan reken ik op vijf weken. Gévero Markiet heeft anderhalve week niet meegetraind maar is deze week weer gestart, al heeft hij nog wel pijntjes. Berry Powel is de afgelopen weken nog wat aan het kwakkelen geweest met zijn kuit, maar is ook weer fit. Raymon tenslotte is ook weer aan de trainingen begonnen, zij het nog beperkt. Hij zit zaterdag niet bij de selectie.”

Doel voor Leushuis is dan ook om voor zaterdag en maandag de groep vooral fit te houden. “We trainen bewust met de ruimtes groot deze week, zodat we zo min mogelijk fysieke duels hebben met de kans op blessures. Daarnaast nemen we Jan Vedder (B-selectie) zaterdag mee met de selectie. Hij heeft zich tegen Jong ADO goed laten zien en scoorde werkelijk een wereldgoal. Misschien pikt hij het niveau goed op. Dat zou mooi zijn voor hem. Ook Pascal Bosschaart zit dit weekend bij de selectie. Hij is aan het begin van dit seizoen als speler ingeschreven en heeft deze week ook meegetraind met de selectie. Hij is natuurlijk niet direct wedstrijdfit, maar kan in nood invallen. Bovendien kan hij met zijn gogme en zijn routine wel wat betekenen voor ons. Shanon Carmelia is daarnaast gelukkig ook weer terug na zijn interlandverplichtingen. Hij heeft lekker gevoetbald met Curacao. Da's ideaal voor ons.”

Revanche

Met de wedstrijd tegen De Treffers in het verschiet gaan de gedachten al snel terug naar de thuiswedstrijd op De Westmaat. De ploeg van Leushuis kreeg met maar liefst 1-5 op de broek. “Afgelopen weekend heb ik ze zien spelen en ik moet zeggen dat het inmiddels wel een ander team is. Ze hebben vijf jongens gehaald in de winter die allemaal spelen. Zij hebben daar een kwaliteitsimpuls door gekregen in een poging niet te degraderen. Vorig seizoen en ook dit jaar heeft TEC hetzelfde gedaan door een flink aantal spelers te halen. Op zulke momenten vraag je je af hoe die clubs in de Betuwe dat doen.”, vraagt Leushuis zich hardop af. “Blijkbaar is de fruitoogst in de Betuwe goed, dit jaar. Badjeck en De Bondt, hun sterspelers van de eerste seizoenshelft, zitten na de winterstop in ieder geval geregeld op de bank”

“Hun kracht is en blijft hun fysieke kracht. Ze spelen doorgaans in een 4-3-3-formatie met de punt naar voren. We zullen ook erg goed op moeten letten met spelhervattingen, want door hun lengte en kracht zijn ze daar erg gevaarlijk in. Maar, er liggen ook genoeg kansen, hoor. Het doel van een trainer is altijd om de zwakke punten te camoufleren en de sterke punten te accentueren. Aan ons om die zwakke punten juist te accentueren”, analyseert Leushuis op bijna Cruijffiaanse wijze.

Dubbele wedstrijd

Wetende dat na de wedstrijd tegen De Treffers binnen 48 uur ook gespeeld wordt tegen HHC Hardenberg, heeft IJsselmeervogels een aangepast programma. “Het blijft jammer dat we niet twee keer om drie uur konden spelen, voor onze supporters. Onze voorbereiding op het duel met HHC start daarom al direct na de wedstrijd in Groesbeek. Na de wedstrijd lopen we uit op het hoofdveld bij De Treffers. Daarna gaan we een sportmaaltijd eten met veel proteïnen en sportdrankjes. Daarna is het vooral rust pakken en maandag klaar zijn voor Hardenberg. HHC moet overigens zaterdag naar Katwijk, dus die hebben ook geen makkie.”

Ondanks de smalle selectie heeft Leushuis vertrouwen. “Ons blok achterin staat als een huis en Robbert is voorin een onverstoorbare speler. Ik ben benieuwd waar de paashaas dit weekend de zes punten verstopt, tegen De Treffers en HHC. Ik hoop dat we ze kunnen vinden, want de week erop gaan we thuis proberen om Katwijk van het kampioenschap te houden. Daar hebben we namelijk ook nog een appeltje mee te schillen”, besluit Leushuis.

De wedstrijd tegen De Treffers staat zaterdag onder leiding van de heer D. Serik uit Deventer. Hij floot eerder dit seizoen het treffen tussen Rijnsburgse Boys en IJsselmeervogels (0-0). Dit duel start om 18.00 uur. Op Tweede Paasdag kent HHC Hardenberg - IJsselmeervogels de heer Th. Winkel uit Leermens. Deze wedstrijd vangt aan om 15.30 uur. Er zijn nog plekken vrij in de supportersbussen.

Tekst: IJsselmeervogels Media / Stephan Nagel

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

9
mei
Vriendinnendag 8 en 9 mei

Vriendinnendag 8 en 9 mei
De Westmaat

Alle evenementen