Nieuws

Volgen op

Leushuis: "Nu een reeks neerzetten"

IJsselmeervogels neemt het zaterdag op eigen veld op tegen AFC uit Amsterdam. Willem Leushuis neemt het daarmee op tegen een van zijn vorige clubs. Voor IJsselmeervogels de kans om sportief revanche te nemen voor de nederlaag van vorige week tegen De Treffers (1-5).

Verbloemd

Toch zal het spel dan moeten verbeteren ten opzichte van de laatste weken. “Tegen FC Lienden haalden we een heel hoog niveau. Zeker als je ziet hoe goed FC Lienden nu draait. We zeiden toen dat het de ontmaskering was van waar we toe in staat zijn. Daarna haalden we wel de punten en bleven we ongeslagen. Het spel werd echter minder, al werd dat verbloemd door de resultaten”, analyseert Leushuis de afgelopen periode. "Dat we vorige week verloren was in dat opzicht confronterend. Nu moeten we zodoende pas op de plaats maken en weer een reeks neer gaan zetten."

IJsselmeervogels startte vorige week in een andere formatie dan gebruikelijk, 4-3-3, maar volgens de Vogels-trainer was er een andere oorzaak voor het resultaat. “De goals kwamen uit ongelukkige keuzes van ons. Er werd aan de verkeerde kant gedekt, we waren niet fel genoeg in de duels en kozen de verkeerde oplossing. Alles was verklaarbaar, zodat we daaraan konden werken. In het oefenduel met Jong FC Utrecht was die scherpte er wel. Zo’n incident als afgelopen zaterdag kan gebeuren. En het is misschien een dooddoener, maar in de voorbereiding is een nederlaag waardevoller dan winnen.”

Aangeslagen tegenstander

Met AFC treft Leushuis een aangeslagen tegenstander. De ploeg van Ton du Chatinier verloor zijn laatste vier duels en pakte dit seizoen slechts vier punten uit zeven duels. “Maar van onderschatting mag opnieuw geen sprake zijn”, pareert Willem Leushuis. ”Alle ploegen kunnen in deze divisie van elkaar winnen. En AFC heeft gewoonweg een goede selectie. Neem Eelke de Graaf, da’s een ervaren aanvalsleider die jarenlang topscorer was bij ODIN’59. Koen Bosma was een van de beste spelers van VVSB toen hij naar AFC ging. Mark van den Boogaart zat een paar jaar terug de hele Topklasse achteraan. Wij moeten dus gewoon scherp zijn en vanuit een strakke organisatie punten moeten pakken. Het liefst met aantrekkelijk spel voor ons publiek”

Willem Leushuis kent zaterdag wel een puzzel met zijn selectie. “Dylan Chiazor kreeg vorige week na tien minuten een doodsschop. Later kreeg hij nog een flinke beuk bij de zijlijn. Zijn enkel is behoorlijk dik en hij kan nog amper trainen. Hij zal zaterdag ontbreken” Voor diverse spelers is de inzetbaarheid nog onzeker. “Berry Powel heeft een lichte spierblessure, Bryan Burgerhout heeft wat last van de knie en Ralph Hovestad was dinsdag nog afwezig wegens ziekte.” Positief is echter de terugkeer van Ali Akla. Hij maakte dinsdag zijn rentree na een lange periode van afwezigheid. Leushuis is er blij mee. “Ali heb ik voor het eerst in een wedstrijd in actie gezien als coach van IJsselmeervogels. Het team en wij als staf worden daar erg blij van. Hij brengt veel creativiteit en past goed in ons spel. Bovendien kunnen we hem op vele plekken inzetten: op de flanken, in de spits en ook achter de spitsen.”

Gévero Markiet

Tenslotte mocht IJsselmeervogels deze week Gévero Markiet verwelkomen op de training. De verdediger tekende voor volgend seizoen en traint tot die tijd mee bij IJsselmeervogels. Leushuis roemt de slagkracht van de TC: “Met zijn ervaring in de Eredivisie, Jupiler League en het buitenland is hij een welkome versterking bij ons. Hij kan centraal achterin spelen, maar ook als back of controleur. Bij Utrecht heeft hij bovendien een paar keer als stormram gefungeerd. Hij is na zijn vertrek bij Helmond Sport benaderd door een aantal ploegen uit de Tweede en Derde divisie. In de eerste trainingsweek maakt hij een goede indruk. Een prettige jongen die goed in de groep ligt. Bovendien kende hij Jaimy, Soufian, Gillian en Yannick nog uit het verleden, waardoor hij gelijk goed geïntegreerd is in de groep.”

Hoewel IJsselmeervogels een procedure is gestart om hem nog dit seizoen speelgerechtigd te krijgen, is Leushuis sceptisch. “Het zou mooi zijn, maar ik reken er vooralsnog niet op. Hij had een amateurcontract, want anders kon hij eventueel nog overstappen in de winter, via het reguliere transferwindow. Dat zit er in dit geval niet in, dus het is afwachten.”

Het duel van zaterdag staat onder leiding van de heer Sten Veekamp, die eerder dit seizoen de leiding had bij FC Lienden - IJsselmeervogels. Hij laat om 15.30 uur aftrappen. Pupil van de week is Bas van Diermen en de ballenmeisjes zijn de meiden IJsselmeervogels MO13-1. De wedstrijdsponsor voor deze wedstrijd is DEVENTit.

Vooralsnog is de weersverwachting een middag zonder regen en met lichte bewolking. Prima voetbalweer voor de tijd van het jaar. IJsselmeervogels nodigt u zodoende van harte uit om IJsselmeervogels aan te komen moedigen.

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

27
apr
Koningsdag 3.0

Koningsdag 3.0
De Westmaat

27
apr
Kingsday 3.0 Party

Kingsday 3.0 Party
De Westmaat

9
mei
Vriendinnendag 8 en 9 mei

Vriendinnendag 8 en 9 mei
De Westmaat

Alle evenementen