Nieuws

Volgen op

Leushuis: “Ontmaskering van waar we toe in staat zijn”

Aanstaande zaterdag komt HHC Hardenberg naar Sportpark De Westmaat en dat betekent, ook kijkend naar de ranglijst, een schitterend affiche in de Tweede divisie. Beide ploegen weten zich gesteund door een trouwe schare supporters en bovendien zijn de wedstrijden tussen de oranjehemden en de rood-witten zelden saai. Willem Leushuis, die zaterdag zijn rentree maakt op de Westmaat, beschouwt voor op het duel.

Rentree

Om na 12 jaar weer als eindverantwoordelijke op de bank te zitten op de Westmaat voelt voor Leushuis speciaal. “Zaterdag is voor mij de eerste thuiswedstrijd dat ik in een officiële functie langs de lijn zit. Twaalf jaar geleden vertrok ik hier en was het afscheid heel speciaal”, doelt Leushuis op IJsselmeervogels - SSV’65 (4-0) waarna hij door de toenmalige spelers

werd genomen en luidkeels door de supporters werd toegezongen.


Willem Leushuis, geflankeerd door Dogan Corneille, Jeroen Rijsdijk en Pierre Tosch

Nummer 2 tegen nummer 3

De tegenstander is zaterdag echter van een andere orde dan destijds het arme SSV’65, dat met slechts vijf punten na een seizoen alweer degradeerde uit de Hoofdklasse B. HHC Hardenberg staat momenteel namelijk op de derde plaats en alleen het verschil in doelsaldo maakt dat IJsselmeervogels een plekje hoger staat. “Na drie wedstrijden is de stand natuurlijk nog heel prematuur. Zaterdag is opnieuw een meting van hoe sterk we zijn, maar ondertussen is het natuurlijk wel de nummer 2 tegen de nummer 3. Bovendien neemt HHC altijd aardig wat supporters mee, dus ik hoop dat men in Bunschoten-Spakenburg en omgeving ook nieuwsgierig is geworden naar de nummer twee op de ranglijst van de Tweede divisie.”

Brede selectie

Willem Leushuis sprak vorige week dat FC Lienden de wind mee had, maar gezien de comeback van HHC Hardenberg geldt dat ook voor de ploeg van Gert Jan Karsten. HHC stond op eigen veld na 45 minuten spelen met 0-3 achter tegen Kozakken Boys, maar boog na rust de stand om tot een 4-3-overwinning. “Het kenmerk van HHC is dat ze nooit opgeven en altijd blijven gaan. In de rust wisselden ze drie keer en blijkbaar hebben ze een dusdanig brede selectie dat ze drie spelers wisselen en minstens net zo sterk blijven. Dat is knap, al kan je aan de andere kant natuurlijk ook je vraagtekens zetten bij de tactiek van Kozakken Boys.“

RvW lienden uit2

Ontmaskering

Dat HHC Hardenberg al jaren als angstgegner geldt voor IJsselmeervogels deert Willem Leushuis niet zo veel. “Dat zegt me eerlijk gezegd niet zo veel. FC Lienden, Achilles en Kozakken Boys waren ook geen misselijke tegenstanders. Vorige week hebben we bij ons eigenlijk de ontmaskering van onze selectie gezien, van waar we toe in staat zijn. We haalden toen zo’n hoog niveau als team, waardoor we als staf zeggen dat we het nu niet voor minder willen doen. We weten nu waar het plafond van onze selectie ligt, en aan de selectie nu de taak om dat weer te laten zien, of zelfs nog beter. De focus moet zijn: niet verslappen.”

De wedstrijd staat zaterdag onder leiding van de heer Wim Bronsvoort uit Deventer. De ervaren scheidsrechter had vorig seizoen twee keer de leiding over een wedstrijd van IJsselmeervogels. In de 2e voorronde van de KNVB beker leidde hij Quick Boys - IJsselmeervogels (0-2) en tegen het einde van vorig seizoen floot hij IJsselmeervogels - Scheveningen (6-0). Het duel start zaterdag om 15.30 uur, kent Joris Caan als pupil van de week en IJsselmeervogels JO13-3 als ballenjongens. Voorafgaand aan het duel is er voor de supporters van IJsselmeervogels en HHC Hardenberg (maar natuurlijk ook voor de neutrale toeschouwers) een pre-party in de kantine.

Een prettige en sportieve wedstrijd toegewenst!

Tekst: IJsselmeervogels Media / Stephan Nagel

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

25
apr
Voetbalclinic voor de jeugd

Voetbalclinic voor de jeugd
De Westmaat

27
apr
Koningsdag 3.0

Koningsdag 3.0
De Westmaat

27
apr
Kingsday 3.0 Party

Kingsday 3.0 Party
De Westmaat

9
mei
Vriendinnendag 8 en 9 mei

Vriendinnendag 8 en 9 mei
De Westmaat

Alle evenementen