Nieuws

Volgen op

Leushuis: “Proberen voor de zesde plaats te gaan”

IJsselmeervogels treft zaterdag in Maassluis om 14.30 uur het lokale Excelsior Maassluis. De ploeg van Jeroen Rijsdijk staat momenteel negende in de Tweede divisie en met twee punten meer precies één plek boven IJsselmeervogels. Inzet voor IJsselmeervogels is daarmee positieverbetering op de ranglijst. Willem Leushuis blikt vooruit op het duel.

Hoewel IJsselmeervogels in theorie nog op een P/D-plek terecht kan komen, kijkt de IJsselmeervogels vooral naar boven. “We kunnen Excelsior Maassluis, VVSB en Koninklijke HFC de komende weken nog wel voorbij op de ranglijst. Als team moeten we proberen om voor de zesde plaats te gaan. Ik zie ons daar ook toe in staat.”

Zaterdag vol aan de bak

Willem Leushuis kijkt in dat kader ook terug op de positieve thuiswedstrijd. De wedstrijd die eerst uitgesteld werd vanwege sneeuwval werd uiteindelijk na de winterstop door IJsselmeervogels gewonnen met 1-0. “Dat was een goede thuiswedstrijd van ons. Jeroen Rijsdijk zei na afloop dat zijn ploeg eigenlijk met meer doelpunten verschil had kunnen verliezen. Zij spelen normaal gesproken 4-3-3 met de punt naar achter en hebben dit seizoen een bizar doelsaldo. Weinig goals gescoord (36) en weinig tegengoals gekregen (26). Ze hebben dit seizoen tot nu toe de meeste gelijke spelen van de hele competitie en het team van Jeroen Rijsdijk speelt ook niet heel spectaculair. Ik verwacht dan ook een tactische wedstrijd. In de heenwedstrijd slaagde ons tactische plan aardig goed, maar gezien de personele bezetting zullen we zaterdag vol aan de bak moeten”, analyseert Leushuis.

Blessurebank

De ploeg van Willem Leushuis heeft inmiddels namelijk een flink gevulde blessurebank. Yannick Cortie (knie) komt dit seizoen zeker niet meer in actie en ook voor Dylan Chiazor (hamstring) is die kans onwaarschijnlijk. “Chris van Hussen heeft nog steeds last van de buikspier en ook Ali Akla hebben we vrijaf gegeven omdat zijn hamstring opnieuw opspeelde. Ralph Hovestad en Soufyan Moro lijken wel weer fit voor zaterdag en mogelijk kan ook Raymon van Emmerik weer aansluiten bij de wedstrijdselectie.” Onder meer de fysieke gesteldheid van de selectie werd begin deze week ook aan de kaak gesteld door Aalt Kok in De Bunschoter. Willem Leushuis daarover: “Laat ik dit ervan zeggen: de club moet elke vorm van feedback koesteren.”

Mentaal gemakzuchtig

Wil IJsselmeervogels een resultaat boeken dan zal het mentaal beter voor de dag moeten komen dan tegen TEC en De Dijk. “Tegen De Dijk is het verhaal simpel. Ik ben blij met het resultaat en ook tevreden over grote delen van de eerste helft. De tweede helft van ons was erg ongelukkig. De focus lag deze week dan ook op het 90 minuten lang de concentratie vasthouden. Conditioneel zijn we ijzersterk, maar mentaal zijn we soms gemakzuchtig en labiel. Wel was ik zaterdag erg tevreden over Achraf Nejmi. Hij was wat mij betreft de beste speler van het veld. 

"Daarnaast was ik weer erg tevreden over Robbert Olijfveld. Dat is iemand die dit seizoen echt stappen heeft gemaakt. Een voorbeeldige speler. Hij is altijd aanwezig op de trainingen, is nooit geblesseerd en is gedurende het seizoen veel balvaster en volwassener gaan spelen. Hij heeft zich ontwikkeld tot een betrouwbare speler die er inmiddels al 13 in heeft liggen. Daarbij geldt dat hij de strafschoppen niet neemt, want anders had hij potentieel op 19 doelpunten gestaan. Dan staat hij op gelijke hoogte met Danny van den Meiracker en dus in de top-3 van de Tweede divisie. Dat zijn mooie cijfers.”

Het duel vangt zaterdag aan om 14.30 uur op Sportpark Dijkpolder (Lavendelstraat 2) in Maassluis. De wedstrijd staat onder leiding van de heer W.H. Bronsvoort uit Deventer en hij wordt geassisteerd door de heren R.S.H. Beijer en J.L. de Koning. De heer T. Gommans is aangewezen als vierde official.

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

27
apr
Koningsdag 3.0

Koningsdag 3.0
De Westmaat

27
apr
Kingsday 3.0 Party

Kingsday 3.0 Party
De Westmaat

9
mei
Vriendinnendag 8 en 9 mei

Vriendinnendag 8 en 9 mei
De Westmaat

Alle evenementen