Nieuws

Volgen op

Van der Heide: "Hopelijk veel Rooien langs de lijn"

IJsselmeervogels gaat zaterdag op bezoek bij Jong Almere City FC. Het beloftenteam van de enige profclub uit Flevoland, staat momenteel op de 18e plaats in de Derde divisie, maar dat zegt wat Sandor van der Heide betreft niets.

“De wedstrijd tegen Jong Almere wordt misschien wel lastiger dan iedereen denkt. Wij hebben het dit seizoen namelijk best lastig tegen de laagvliegers van de competitie”, begint Van der Heide zijn vooruitblik op de wedstrijd tegen Almere City. “Hopelijk kunnen we inspiratie putten uit de Champions League-wedstrijd van eerder deze week. Als je kijkt hoe Paris Saint-Germain deze week FC Barcelona bestreed, dan kunnen wij daar een voorbeeld aan nemen.”

“Als je zag hoe goed Paris Saint-Germain aansluit bij balbezit en terugsluit bij balverlies… Wij zijn natuurlijk niet van dat niveau, maar als wij dat op ons niveau op kunnen brengen, dan zouden we niet in de problemen moeten komen." Maar dat is misschien wel de sleutel van dit seizoen tot nu toe, voor Van der Heide en zijn staf. Een zwakke eerste helft wordt namelijk veelal afgewisseld met een sterker tweede bedrijf. "Als je tegen Rijnvogels het verschil tussen de eerste en de tweede helft zag… dat was zo groot!”

Thuiswedstrijd-gevoel

Juist daarom zal IJsselmeervogels vanaf minuut een aan de bak moeten. “Ik verwacht dat zowel FC Lisse (tegen ODIN’59) als ASWH (tegen Rijnsburgse Boys) zullen winnen. Om de aansluiting niet te verliezen moeten wij dus hetzelfde doen. Het zou dan ook mooi zijn als we in Almere een soort ‘thuiswedstrijd-gevoel’ kunnen oproepen. Almere City zal niet veel publiek langs de lijn hebben en Almere is maar een halfuurtje rijden. En tegen Rijnvogels hebben we weer laten zien dat onze uitwedstrijden erg de moeite waard zijn”, analyseert Van der Heide met een glimlach. “Hopelijk dus veel Rooien langs de lijn!”

Tegen Almere City zal IJsselmeervogels, naast Henri de Graaf, Mimoun Eloisghiri en Mike van de Laar waarschijnlijk niet beschikken over Ali Akla. “Hij is door zijn enkel gegaan, deze week.” Ondertussen zijn Henri en Wouter de Graaf juist op de weg terug: “Volgende week gaat Henri gedeeltelijk met de groep meetrainen. Ik verwacht hem binnen drie weken weer wedstrijdfit. Wouter speelt morgen met het tweede.”

Vier uitwedstrijden op rij

De wedstrijd tegen Jong Almere City is de tweede in de reeks van vier achtereenvolgende uitwedstrijden. Na zaterdag volgen nog de uitduels met Rijnsburgse Boys en Harkemase Boys. “Als we deze wedstrijden goed doorkomen, dan doen we hele goede zaken. Tegen Almere gaan we voor 10 uit 4.”, besluit Van der Heide.

De wedstrijd tussen Jong Almere City FC en IJsselmeervogels staat onder leiding van de heer P. Henshuijs uit Amsterdam. De 24-jarige leidsman floot dit seizoen wedstrijden in de Hoofdklasse en de Beloften Eerste divisie. De wedstrijd in Almere is zijn eerste van dit seizoen in de Derde divisie. Allen een prettige wedstrijd gewenst!

Tekst: IJsselmeervogels Media / Stephan Nagel

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

27
apr
Koningsdag 3.0

Koningsdag 3.0
De Westmaat

27
apr
Kingsday 3.0 Party

Kingsday 3.0 Party
De Westmaat

9
mei
Vriendinnendag 8 en 9 mei

Vriendinnendag 8 en 9 mei
De Westmaat

Alle evenementen