Nieuws

Volgen op

Van der Heide: "Niet denken dat het vanzelf gaat"

IJsselmeervogels is bezig aan een goede reeks en gaat met die reeks van 6 overwinningen in zeven wedstrijden zaterdag op bezoek bij VVOG in Harderwijk. IJsselmeervogels Media sprak met trainer Sandor van der Heide over zijn verwachtingen van de wedstrijd.

Na de overwinning op Huizen van vorige week (2-0), zal Van der Heide waarschijnlijk niet veel veranderen in zijn selectie, al speelt VVOG anders dan de Huizenaren. “Wij hebben weinig reden om de boel helemaal om te gooien. Wel twijfelen we als staf nog over de invulling, maar gelukkig hebben we er de spelers voor om ook binnen wedstrijden nog van formatie en invulling te wisselen. Dat hebben de spelers echt snel opgepakt en daar ben ik heel blij mee.”

Over de tegenstander van zaterdag is Van der Heide positief. “Het huidige VVOG is een ploeg die wel wil voetballen. Eigenlijk is het altijd al wel een club geweest die dat wil, ook in de tijd dat ik nog tegen ze speelde. Aan de bal stappen ze wel vooruit, maar zonder balbezit zullen ze wel inzakken. De gevaarlijkste linie van VVOG vind ik eigenlijk de voorhoede. Ze spelen 4-3-3, met twee behendige buitenspelers een handige ’10’ en Jeremy de Graaf in de spits.”

Jeremy de Graaf, topscorer in de Derde divisie met negen treffers en vorige week belangrijk tegen Quick Boys met vier goals (1-5 winst), is een oude bekende van Van der Heide. “Jeremy ken ik nog van onze tijd bij Cambuur. Die heb ik als trainer meegemaakt toen hij daar speelde. Als hij goed in zijn vel zit, dan is hij een gevaarlijke spits, met een goed oog voor diepgang. De afgelopen weken scoort hij makkelijk. Hij zit in zo’n periode waarin alles erin vliegt en je niet weet wanneer die periode weer ophoudt. Leuk voor hem dat hij het zo goed doet, want het is een sympathieke, aardige jongen. Maar morgen even wat minder natuurlijk”, knipoogt de Friese trainer.

Ondanks de gevaarlijke voorhoede van de Harderwijkers vind Van der Heide dat IJsselmeervogels morgen moet winnen. “Wij hebben een goede balans in het team. We zullen weliswaar niet ‘zomaar even’ van VVOG winnen, maar op dit moment zijn we aan de bal, zonder bal en in de omschakeling goed. Daar heeft ook flink wat tijd in gezeten. Belangrijkste is zaterdag dat we scherp spelen. Het risico wanneer het goed gaat, is dat spelers denken dat het vanzelf gaat. Dat moeten we dus niet doen. Vorige week boeken we een prima, zakelijke overwinning, maar het risico lag toen eveneens op de loer dat we na rust zouden verslappen. Dat is het enige wat ik in de rust heb gezegd, want het spel was afgelopen zaterdag gewoon goed.”

Het duel op sportpark De Strokel zal aanvangen om 14.30 uur en staat onder leiding van de heer D. Schaper uit Dokkum. Vanaf deze plaats een prettige wedstrijd gewenst!

Tekst: IJsselmeervogels Media / Stephan Nagel

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

27
apr
Koningsdag 3.0

Koningsdag 3.0
De Westmaat

27
apr
Kingsday 3.0 Party

Kingsday 3.0 Party
De Westmaat

9
mei
Vriendinnendag 8 en 9 mei

Vriendinnendag 8 en 9 mei
De Westmaat

Alle evenementen