Nieuws

Volgen op

Vogels voor het eerst in competitieverband naar de Vinken  

Voor het eerst in de geschiedenis gaan IJsselmeervogels en Eemdijk het in competitieverband tegen elkaar opnemen op Sportpark de Vinken. Waar de eerste historische ontmoeting op Sportpark de Westmaat eindigde in een miraculeus gelijkspel, is dit keer Sportpark de Vinken het toneel van een mooi affiche tussen beide Spakenburgse clubs.

In de eerste seizoenshelft was het Justin van Groen die Eemdijk brutaal op voorsprong bracht en deze stand bleef lang op het bord staan, totdat IJsselmeervogels de rug rechtte en in de laatste 7 officiële minuten 2 keer wist te scoren via Gino Bosz en Basil Camara. Waar de rode kant van de Westmaat er aan dacht zo de punten in huis te houden, dacht Jesper van Dalen hier heel anders over. Met een geweldige vrije trap ver in blessuretijd wist hij Eemdijk een punt te bezorgen.

In de eerste ontmoeting wist Basil Camara te scoren namens IJsselmeervogels

Eemdijk gaat in ieder geval met een beter gevoel de derby in dan in de eerste seizoenshelft. Destijds werden de Diekers midweeks kansloos uitgeschakeld in de KNVB beker door competitiegenoot RKAV Volendam en werd er de zaterdag voorafgaand maar een puntje behaald tegen HSC’21. Afgelopen zaterdag was de return van dit duel en dit gebruikte Eemdijk voor een uitstekende generale voor de derby. Met liefst 4-1 werd HSC’21 met een fikse kater terug gestuurd naar het verre Haaksbergen.

Clubtopscorer Yannick Bouw wist met 2 doelpunten zijn seizoenstotaal op te krikken naar 13 treffers en lijkt op een bijzonder goed moment het doel weer te vinden na zijn laatste doelpunt tegen Kampong (2-1 winst) van 5 weken geleden. Ook collega-aanvaller en ex-Vogel Jeffrey van den Dikkenberg wist tegen HSC’21 te scoren en staat inmiddels op 7 doelpunten gedurende seizoen 2023/2024. Verder lijkt Argjend Selimi langzaam maar zeker weer een half uur per wedstrijd te kunnen spelen en lijken belangrijke spelers als  Jordie Huijgen, Jordy Hilterman en Rick Blokhuis weer volledig wedstrijdfit te zijn. Zo lijkt Eemdijk op volledige oorlogssterkte toe te kunnen leven naar dit voor hen zo belangrijke duel.

Ook IJsselmeervogels zal met een goed gevoel toe leven richting de derby tussen de Rooien en de Groenen. Twee weken geleden verloor het immers de koppositie door een bloedeloos gelijkspel tegen Harkemase Boys, maar afgelopen zaterdag werd deze weer terug gepakt na een benauwde zege op DVS’33 (1-0). Mede dankzij onze Gelderse buren uit Nijkerk, die met liefst 4-1 wisten te winnen van RKAV Volendam, staat IJsselmeervogels zo weer bovenaan de ranglijst van de 3e Divisie.

Zien we Danny zaterdag weer juichen van vreugde na een doelpunt?

De wedstrijd tussen Eemdijk en IJsselmeervogels lijkt voor spits Dennis Knuiman (8 doelpunten) helaas nog te vroeg te komen, maar gelukkig weet zijn collega-aanvaller Danny van den Meiracker ook regelmatig het doel te vinden. De in de winterstop gehaalde publiekslieveling wist zaterdag alweer zijn achtste treffer van het seizoen te maken. Na 2 doelpunten tegen VVSB (2-6 winst) en Kampong (1-4 winst) en 3 doelpunten tegen Hoogeveen (7-1 winst) was het dit keer weliswaar maar 1 doelpunt dat de spits wist te fabriceren, maar deze mag met recht een stuk belangrijker worden genoemd dan voorgaande 7 goals. Na zijn vroege doelpunt wist IJsselmeervogels met hangen en wurgen de 1-0 eindstand over de streep te trekken. Een grote domper van deze wedstrijd was echter wel het uitvallen van Bradley Martis, hopelijk valt zijn blessure mee.

Het duel van zaterdag wordt afgetrapt om 14:30 op Sportpark de Vinken. Scheidsrechter van dienst is de ervaren heer Wim Bronsvoort. Hij zal geassisteerd worden door de heren Ruben Reinds en Mario Kwaytaal. Uiteraard hopen we op uw steun bij deze uitwedstrijd, maar mocht dit niet mogelijk zijn is de wedstrijd te volgen via X, voorheen twitter.

Voorafgaand aan het duel heet IJsselmeervogels Events u van harte welkom vanaf 12:00 uur in de grote feesttent voor het clubhuis voor een hapje en drankje, waarna er om 13:30 een grote Rode Karavaan richting de Vinken zal trekken voor deze beladen wedstrijd. Na de wedstrijd is een ieder die de Vogels een warm hart toedraagt van harte welkom om het feest op de Westmaat voort te zetten, voor het hele programma klik hier.

Is er nog behoefte om even te kijken hoe je ook alweer het beste naar de Vinken kan fietsen? Dan raden wij zeker aan om op vrijdagavond alvast deze tocht af te leggen. Immers is aanstaande vrijdagavond het afscheidsduel van Rode en Groene Legend Jan Pieter Hartog. Voor meer informatie hier over klik hier.

Laten we er dit weekend met zijn allen een mooi Groen en Rood feest van maken! Graag tot vrijdag en zaterdag!

Tekst: IJsselmeervogels Media / Enrique Blokhuis

Fotografie: IJsselmeervogels Media / Erik de Weerd

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

9
mei
Vriendinnendag 8 en 9 mei

Vriendinnendag 8 en 9 mei
De Westmaat

Alle evenementen