Nieuws

Volgen op

Voorbeschouwing: Laatste strohalm voor de titel?

IJsselmeervogels neemt het zaterdag opnieuw in een thuiswedstrijd op tegen Rijnvogels. Na twee wedstrijden zonder overwinning (Eemdijk, HSC '21) en daarvoor een minimale overwinning op DVS '33 (1-0) is het met het oog op de titelstrijd van groot belang om drie punten te scoren. Zodoende aan iedereen de oproep om de sentimenten aan de kant te zetten en zaterdag de ploeg ten volle te steunen!

Desillusie
Voorafgaand aan de wedstrijd tegen HSC '21 ging het gesprek op sociale media over het werken aan het doelsaldo, omdat dat nog weleens belangrijk kon zijn voor de titelstrijd. Hoe anders was het gesprek na afloop van het duel met de Haaksbergers. Zowel de spelers, staf als de supporters zagen gedesillusioneerd na afloop de stand op het scorebord op 0-4 staan. Een geenszins geflatteerde uitslag, waarbij IJsselmeervogels het deksels moeilijk had tegen het ingegraven HSC '21 dat via de snelheid van linksbuiten Zeki Erkilinc en handige spits Jules Stokkers vanuit de counter gevaar stichtte.

Tegen FC Rijnvogels zijn de statistieken tot nu toe niet per se hoopgevend. In de heenwedstrijd op 18 november 2023 eindigde het in een 3-0 overwinning voor de Katwijkers. Op De Kooltuin stichtten 'FCR' vooral gevaar via standaardsituaties en counters en was vooral het verschil in beleving zichtbaar. Dat constateerde trainer Gert Jan Karsten destijds na afloop, in de nabeschouwing op dat duel.

Beleving
Gebrek aan beleving was afgelopen zaterdag ook het veelgehoorde geluid na afloop in het sponsorhome en op het terras voor het clubhuis. Hoewel de tribunes aan de magere kant gevuld waren en ook de support beperkt aanwezig dan wel negatief was, kon nou ook niet bepaald gesteld worden dat de supporters verwend werden. Want ook het gebrek aan beleving was zorgelijk binnen de synthetische 'krijt'-lijnen. Met voorspelbaar spel, dat te traag verliep en zonder het overslaan van 'stationnetjes' was, lieten de Vogels zich toch vrij eenvoudig over de knie leggen. Wat dat betreft geldt zowel binnen als buiten de lijnen de exact zelfde opdracht: Toon passie! Laat zien dat we vechten voor de laatste strohalm voor een terugkeer naar die vurig verlangde plek in de Tweede divisie. Een tweede plek leidt namelijk, zoals het er nu naar uit ziet, tot een langer verblijf in de derde divisie.

Zien we weer juichende IJsselmeervogelsspelers na afloop van de wedstrijd IJsselmeervogels - Rijnvogels?

De wedstrijd staat zaterdag onder leiding van de heer M.A. de Bruin. Hopelijk beleeft de leidsman een rustigere wedstrijd dan de vorige keer op De Westmaat. In de wedstrijd tegen Jong Sparta (3-3) trok hij vier rode kaarten en gaf hij twee strafschoppen. De heren J. Th. Eimers en T. Verboven zijn de assistent-scheidsrechters.

Lukt het om een of andere reden niet aanwezig te zijn op De Westmaat kunt u de wedstrijd live volgen via ons Youtubekanaal of via ons social mediakanaal op X, voorheen Twitter.

Beperkte parkeergelegenheid
Tijdens de wedstrijd tegen FC Rijnvogels vindt tevens de Eemmeerloop plaats en ook de kermis heeft bezit genomen van een van de parkeerterreinen. Dat betekent dat er een parkeer- dan wel verkeersinfarct te verwachten valt. Zodoende aan iedereen de oproep om - wanneer mogelijk - zo veel mogelijk lopend of met de fiets naar De Westmaat te komen, om zo onze gasten uit Katwijk de schaarse parkeergelegenheid te gunnen.

Qua weersverwachting ziet het er naar uit dat het droog zal blijven, met het kwik net boven de tien graden. Prima wandel- of fietsweer dus om op die manier richting de Westmaat te gaan en het team positief te ondersteunen. Met de huidige stand kan IJsselmeervogels inmiddels immers praktisch geen misstap meer veroorloven en u als supporter kunt daar uw bijdrage aan leveren. Hup NAS!

Tekst: IJsselmeervogels Media / Stephan Nagel
Foto: IJsselmeervogels Media / Erik de Weerd

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

9
mei
Vriendinnendag 8 en 9 mei

Vriendinnendag 8 en 9 mei
De Westmaat

Alle evenementen