Nieuws

Beloften winnen met 4-0 van Huizen

De beloften van IJsselmeervogels zijn de beloften competitie goed begonnen. In de eerste wedstrijd werden de beloften van Huizen met 4-0 verslagen.

In een wedstrijd die de eerste 25 minuten nog redelijk gelijk opging zonder echte noemenswaardige kansen, nam IJsselmeervogels na deze 25 minuten volledig het initiatief over. Huizen kwam vanaf dat moment niet meer onder de druk van IJsselmeervogels uit en de Vogels hadden vanaf dat moment dan ook veelvuldig balbezit wat leidde tot enkele grote kansen. Maar onder meer Dylan Chiazor, Christopher Conner en Sergio Kozjak konden enkele groten kansen niet tot een doelpunt promoveren. Het was dan ook mede te danken aan de keeper van Huizen dat beide ploegen de thee opzochten met een 0-0 ruststand.

beloften Huizen thuis3

In de 2e helft was het wederom IJsselmeervogels wat de klok sloeg en werd Huizen nog verder naar achter gedrukt dan wat in de 1e helft het geval was. Het was dan ook wachten tot het moment dat de wedstrijd opengebroken zou worden. Na enkele veelbelovende aanvallen en grote kansen voor IJsselmeervogels moest er een penalty aan te pas komen om de wedstrijd open te breken. Een handsbal van een speler van Huizen was de aanleiding tot de penalty die onberispelijk door Mike van de Laar werd ingeschoten. Hierna ging IJsselmeervogels door met het controleren van de wedstrijd, waarbij er met veel frivool en fris aanvallend voetbal veel grote kansen werden gecreëerd. Telkens was het de keeper van Huizen die goed redding bracht. Huizen had in de 2e helft werkelijk niets in te brengen, het verloor in de opbouw snel de bal en bij iedere lange bal konden de centrale verdedigers Ralph Hovestad en Christopher Conner deze bal zonder moeite opvangen en controleren waarna weer een nieuwe aanval opgezet kon worden. Waar IJsselmeervogels verzuimde om de bevrijdende 2-0 te maken was het zowaar Huizen dat na onnodig balverlies op het middenveld in de omschakeling de stand bijna op 1-1 wist te brengen. De snelle linksbuiten van Huizen wist twee IJsselmeervogels spelers te passeren en de bal gevaarlijk voor het doel te krijgen, maar door goed verdedigend werk van Sam Ahmadyar werd deze voorzet onschadelijk gemaakt. In de 78e minuut viel dan eindelijk de bevrijdende 2-0. Het was Dylan Chiazor die na goed storend werk de bal ontving en door het centrum dribbelde waarna hij de bal onhoudbaar in de hoek liet ploffen 2-0. Na deze 2-0 was het verzet van Huizen helemaal gebroken en was het zaak voor de Vogels om de score verder op te schroeven. Allereerst was het in de 85e minuut wederom Mike van de Laar, die van ongeveer 20 meter met een hard droog schot de 3-0 wist aan te tekenen. Het slotakkoord was er echter één van ongekende schoonheid. Het was Nassim Barkoki die de bal in de 90e minuut met een geweldig afstandsschot in de kruising wist te schieten 4-0. Huizen mocht hierdoor nog eenmaal aftrappen waarna luttele seconden later de goed leidende scheidsrechter van den Boogaard een einde aan de wedstrijd maakte.

beloften Huizen thuis2

IJsselmeervogels begint door deze overwinning dus goed aan de beloften competitie. In de andere poulewedstrijd die ging tussen de beloften van FC Breukelen en Elinkwijk wisten de beloften van Elinkwijk een 0-4 overwinning te realiseren. Over 3 weken op dinsdag 31 oktober gaan de beloften van IJsselmeervogels op bezoek bij Elinkwijk, deze wedstrijd begint in Utrecht om 20:00 uur.