Nieuws

Volgen op

JO19-1 wint van Gemert en promoveert

IJsselmeervogels JO19-1 is er zaterdag op het veld van Kozakken Boys in geslaagd om te winnen van Gemert JO19-1 en heeft daarmee promotie naar de Derde divisie afgedwongen. Via Jan Vedder en Cem ter Burg won het vlaggenschip van de jeugdopleiding met 0-2.

In de Vierde Divisie F moest IJsselmeervogels in de reguliere competitie haar meerdere erkennen in Victoria JO19-1. Met drie punten verschil in het voordeel van de Loosdrechtse ploeg plaatste de ploeg van Charly Olf zich echter wel voor de nacompetitie, mede door een ijzersterke reeks na de winterstop (ongeslagen, met 29 goals voor en slechts 3 tegen). Die nacompetitie, bestaand uit drie rondes, werd begonnen tegen Woezik JO19-1. Op 13 mei ging het openingsduel nog verloren met 4-2, maar in de return was IJsselmeervogels met 5-1 te sterk. Vervolgens moest de strijd aangegaan worden met regiogenoot Sparta Nijkerk JO19-1.

Op de Westmaat eindigde het treffen in 1-0 voor de Rooien, wat dus nog voldoende kans leek te geven voor de Ebbenhorst-bewoners. Op Sportpark de Ebbenhorst liet IJsselmeervogels echter geen spaan heel van Sparta Nijkerk JO19-1 en won het maar liefst met 1-6. De finale van de nacompetitie, gespeeld op neutraal terrein, volgde. Gemert zou de tegenstander zijn. Gemert JO19-1 had via VVOG JO19-1 (1-1, 2-0) en TOP Oss (1-0 en 1-3) de finale van de nacompetitie bereikt en gezamenlijk werd als speellocatie het veld van Kozakken Boys in Werkendam vastgesteld.


Jan Vedder viert de openingstreffer

IJsselmeervogels en Gemert waren in de eerste helft aan elkaar gewaagd en de ruststand was dan ook 0-0. Na rust was Jan Vedder, kleinzoon van het gelijknamige clubicoon, degene die de score opende. Hij zag de bal net buiten het bereik van de Gemert-doelman in de rechterkruising vliegen. Een voorsprong die promotie naar de Derde divisie zou betekenen. Met nog zo'n 5 minuten op de klok zorgde Cem ter Burg voor de beslissing. Een diepe bal over de rechterkant zorgde ervoor dat Ter Burg op de Gemert-goalie af kon gaan. Met een bekeken schot werd de goalie verschalkt. 


Cem ter Burg op weg naar het doel van Gemert JO19-1, voor de 0-2.

Enkele minuten later floot de scheidsrechter voor de laatste keer deze middag. Promotie was een feit en dat werd uitbundig gevierd door het team van Charly Olf. Gefeliciteerd!

Fotografie: IJsselmeervogels Media / Rob van Willige (album)

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

27
apr
Koningsdag 2018

Koningsdag 2018
Sportpark de Westmaat

2
mei
Jonger Oranje Talentendag

Jonger Oranje Talentendag
Sportpark de Westmaat

10
mei
Vriendinnendag

Vriendinnendag
Sportpark de Westmaat

2
juni
Bekerfinale Dames

Bekerfinale Dames
de Westmaat

Alle evenementen
Alle video's

Recente media

Alle video's