Nieuws

Knappe overwinning Vrouwen 1 in frisse topper

Met Rivierwijkers uit op het programma weet je dat het een echte wedstrijd gaat worden. De goed voetballende formatie uit Utrecht waren net als IJsselmeervogels al acht wedstrijden op rij ongeslagen. Na de onderlinge remise op de Westmaat(0-0), verloren beide een week later (7 oktober) voor het laatst, om daarna een indrukwekkende serie neer te zetten. Er stod een frisse stevige wind en op een paar spatjes na waren het droge omstandigheden.

Onder leiding van de uitstekend fluitende scheidsrechter Nijsen werd er om 14:00 uur afgetrapt. De Vogels waren meteen bij de les en in de 6e minuut stond de 0-1 al op het bord. Via een mooie combinatie door het midden kreeg Lotte Meester een vrije schietkans. De geplaatste bal in de linkerhoek kon nog gekeerd worden, maar de alerte Alice van Diermen prikte vervolgens de openingstreffer binnen.

IMG 2362

Lotte Meester snelt langs Rivierwijkers-aanvoerder Nora Middag

Vervolgens ontstond er veel strijd op het middenveld waar beide teams aan elkaar gewaagd waren. Veel kansen werden er niet gecreëerd tot de 19e minuut. Na wederom een geslaagde combinatie door het midden, was het de iets naar links uitgeweken Sam Koelewijn die Nadia Hartog voor het doel bediende. Nadia verzilverde deze onder druk en tikte de 0-2 binnen. Tot de rust gebeurde er niet veel voor beide doelen op een paar corners voor de blauwen na.

De tweede helft was amper begonnen of de spanning was terug. Na een goede omschakeling ontstond er een soort scrimmage waarbij de bal vanaf de linkerkant van het doel Joyce Hartog en keeper Jonne Odding passeerde en tergend langzaam de verre hoek in rolde, 1-2. Even later werden de Rivierwijkers weer gevaarlijk, maar nu ging de bal naast.

IMG 2400

Controle bij Lisa Zwaan

In de 55e minuut kreeg Romy van Halteren het op haar heupen en soleerde over rechts naar voren. Haar uitstekende voorzet zette Alice in kansrijke positie, die de bal vervolgens beheerst in de lange hoek schoof, 1-3. Hierna volgde een goede fase waarbij Nadia twee keer net miste en Esri de Harder de lat, zijnet en keeper op haar weg vond. Toch waren het de Utrechters die nog een keer terugkwamen in de wedstrijd. Een goed uitgespeelde aanval leverde de 2-3 op. De vrouwen uit Spakenburg gingen echter onverstoorbaar verder en drie minuten later leverde dit uit een corner van Angela van de Groep de 2-4 op. Esri had nu meer geluk en kon de bal alert binnen tikken. Er waren 91 minuten gespeeld en de goede marge zorgden ervoor dat de Rooien de acht extra minuten niet meer in de problemen kwamen.

IMG 2753

Esri de Harder scoort van dichtbij 2-4

Volgende week zaterdag spelen de vrouwen wederom een topwedstrijd, als om 16:30 uur thuis op de Westmaat wordt afgetrapt tegen UVV.

Karakteristieken:

Rivierwijkers VR1 - IJsselmeervogels VR1 2-4 (0-2)
Doelpunten: 6. Alice van Diermen (Lotte Meester) 0-1, 19. Nadia Hartog (Sam Koelewijn) 0-2, 48. Rivierwijkers 1-2, 55. Alice van Diermen (Romy van Halteren) 1-3, 88. Rivierwijkers 2-3, 90+1. Esri de Harder (Angela van de Groep) 2-4
Scheidsrechter: D. Nijsen
Toeschouwers: 18

Opstelling IJsselmeervogels: Jonne Odding; Romy van Halteren, Tessa Koelewijn, Shanice van Kampen (85. Tirza Koelewijn), Joyce Hartog; Lotte Meester, Esri de Harder, Lisa Zwaan; Nadia Hartog (61. Manù Schuit), Sam Koelewijn (85. Angela van de Groep), Alice van Diermen