Nieuws

Volgen op

Vrouwen 1 neemt grote stap richting nacompetitie

Bennekom op bezoek op de Westmaat. De Gelderlanders tonen zich in de competitie een stugge ploeg die moeilijk te verslaan is. Op de ranglijst zijn ze dan ook een directe concurrent van IJselmeervogels qua verliespunten, al moeten ze dan wel een serie neer gaan zetten. Met temperaturen van 27 graden was het ineens zomer en dat is een aanslag op het uithoudingsvermogen van beide ploegen.

Onder leiding van de wat markante scheidsrechter Makdan werd er met een kleine vertraging afgetrapt. Binnen 42 seconden lag de bal al in het Bennekomse doel maar de vlagger zag als één van de weinigen buitenspel. De scheidsrechter ging hier uiteraard in mee dus geen goal voor de Vogels. Even later was het Sam Koelewijn die ontsnapte over rechts en de bal goed op Lotte Meester legde. Lotte liftte de bal echter net over het doel. In de 7e minuut was het een corner van Sam op Lotte die richting de goal kopte, Esri de Harder verlengde over de keeper maar deze was attent.

IMG 8280

Nadia Hartog heeft IJsselmeervogels aan de leiding gebracht.

In de 9e minuut was het wél raak toen Esri met een mooie bal Alice van Diermen diep stuurde. Op haar beurt vond zij Nadia Hartog voor het doel die de 1-0 binnen schoot. Ook hier ging de vlag omhoog maar was de scheids alert. Bennekom had het moeilijk en kwam niet verder dan een afstandsschot die hoog over ging. Toch stond het in de 16e minuut 1-1 na gestuntel achterin bij de Rooien waar Bennekom goed gebruik van maakte.

De Vogels zetten weer aan en bleven drukken en zoeken naar de voorsprong. Een voorzet van Sam was wat scherp waardoor Nadia te dicht op de keeper stond. Alice kwam nog alleen voor de keeper maar miste de kracht in de afwerking. Toch was het Alice die in de 41e minuut de 2-1 scoorde. Nadia veroverde de bal en stoomde richting zestien. Sam kruiste goed waardoor er ruimte ontstond om Alice te bedienen, 2-1. Dit was tevens de ruststand.

IMG 8310

Lotte Meester was schijnbaar onvermoeibaar op het middenveld van IJsselmeervogels.

De tweede helft was amper begonnen of Alice stormde richting keeper en probeerde het met links, maar was net niet scherp genoeg. Even later was het weer alarmfase 1 voor de goal van Bennekom, maar werd de inzet van Sam net voor de doellijn nog weggewerkt. In de 61e minuut was het een corner van Sam die bij de tweede paal viel. Er ontstond een scrimmage waarbij Alice de bal nog toucheerde, maar het was Esri die met een fraaie voetbeweging het laatste zetje gaf. 3-1 en IJsselmeervogels leek op rozen te zitten.

Toch was Bennekom niet van plan om op te geven en bleef het een gevecht. Alice raakte nog een keer het zijnet op aangeven van Emma van Eeken. Lisa, Lotte en Esri liepen zich helemaal leeg op het middenveld en de hoge temperaturen eisten hun tol. Bennekom kwam in de slotfase nog tot een gevaarlijk afstandsschot maar het lukte ze niet meer om de aansluitingstreffer te vinden.

IMG 8612

Invaller Cherelle Blokhuis heeft een voorzet in huis.

De drie punten bleven op de Westmaat en IJsselmeervogels staat nu nog steviger in de top 3. Het behalen van de nacompetitie lijkt zeker, maar om nog verder te stijgen blijven ze afhankelijk van een misstap van de top twee.

Komende week spelen de vrouwen uit bij hekkensluiter VEP in Woerden.

Karakteristieken:
IJsselmeervogels VR1 - Bennekom VR1 3-1 (2-1)
Doelpunten: 9. Nadia Hartog (Alice van Diermen) 1-0, 16. Bennekom 1-1, 41. Alice van Diermen (Nadia Hartog) 2-1, 61. Esri de Harder 3-1
Gele kaarten: Joyce Hartog, Bennekom 2x.
Scheidsrechter: M. Makdan
Toeschouwers: 54

Opstelling IJsselmeervogels: Jonne Odding; Romy van Halteren, Tessa Koelewijn, Tirza Koelewijn (78. Shanice van Kampen), Joyce Hartog; Lotte Meester (87. Judith Scholten), Esri de Harder, Lisa Zwaan; Nadia Hartog (87. Angela van de Groep), Sam Koelewijn (64. Emma van Eeken), Alice van Diermen (78. Cherelle Blokhuis)