Nieuws

Volgen op

Vrouwen 1 onderuit in door onsportiviteit ontsierd duel

UVV kwam op bezoek op de Westmaat voor een ware kraker. De nummers twee en drie van de competitie die de degens met elkaar gaan kruisen is bij voorbaat een interessant affiche. Droog weer met een zonnetje en een redelijk stevige wind zorgde voor prima omstandigheden. De heenwedstrijd eindigde in een 5-2 overwinning voor de formatie uit Utrecht.

UVV begon sterk aan de wedstrijd, toch was de eerste grote kans voor IJsselmeervogels waar Emma van Eeken oog in oog met de keeper niet koel genoeg was. Even later stond de 0-1 op het bord. Een prachtige aanval van De Utrechters over de rechterkant waar vandaan de uitstekende voorzet tot doelpunt werd gepromoveerd. Dit was de voorbode van een uitermate moeizame wedstrijd voor de Vogels.

 MG 9613

Lisa Zwaan bleef (samen met Lotte Meester) de hele wedstrijd hard werken op het middenveld

UVV dicteerde de wedstrijd zonder tot echt grote kansen te komen maar wel regelmatig dreigend wist door te stoten. De rooien zetten daar te weinig tegenover totdat Sam leek door te breken en werd vast gehouden. Hier kwamen de Utrechters goed weg. Even later kwamen de Spakenburgers goed weg toen Tessa Koelewijn te laat leek te komen in de eigen 16, maar de scheids wuifde dit voorval weg.

Het grote dieptepunt van deze voetbaldag was vlak voor de rust. Een geblesseerde speler van UVV lag op de grond, en terwijl IJsselmeervogels in balbezit was floot de scheids af. Tot een ieders verbazing werd de bal na het hervatten niet teruggespeeld, maar gescoord in het rooie doel. Een werkelijk schandalige actie waarbij de leiding van UVV eerst stond te juichen en zich daarna verstopte achter de scheidsrechter. Al met al gingen beide ploegen de kleedkamer in met 0-2 op het scorebord.

Aanvoerder Tessa Koelewijn en trainer Remco Vermeer vragen uitleg aan scheidsrechter Peters over het toekennen van de 0-2

De tweede helft werd er één voor de statistieken. De Utrechters liepen redelijk makkelijk uit waar de Spakenburgers ondanks een handvol kansen een stuk meer moeite hadden om te scoren. De eindstand van 0-6 is scoretechnisch gezien heel knap maar de glans was er natuurlijk wel af. De ontgoocheling in het rooie kamp was en bleef groot.

Trainer Remco Vermeer van IJsselmeervogels liet desgevraagd weten weinig respect te hebben voor het gedrag van de tegenstander. Maar ook dat UVV overduidelijk de betere was, en de uitslag een bittere pil is maar zeker terecht.

Volgende week zaterdag spelen de vrouwen wederom een topwedstrijd, als de uitwedstrijd bij koploper Odysseus op het programma staat.

 MG 9889

Esri de Harder is op zoek naar een afspeelmogelijkheid

Karakteristieken
IJsselmeervogels VR1 - UVV VR1 0-6 (0-2)
Doelpunten: 5. Elise van der Neut 0-1, 41. Elise van der Neut 0-2, 57. Yanella van Mourik 0-3, 61. Femke van Leeuwen 0-4, 68. Yanella van Mourik 0-5, 77. Quinty de Jong 0-6
Scheidsrechter: J. Peters
Toeschouwers: 85
Opstelling IJsselmeervogels: Jonne Odding; Romy van Halteren, Tessa Koelewijn, Tirza Koelewijn, Joyce Hartog; Lotte Meester, Shanice van Kampen (46. Esri de Harder), Lisa Zwaan; Emma van Eeken (46. Cherelle Blokhuis), Sam Koelewijn (77. Angela van de Groep), Alice van Diermen

 MG 9659

Sam Koelewijn wordt kort verdedigd door UVV-aanvoerder Fee Sanders

Foto's: Erik de Weerd

Bekijk alle foto's in het online fotoalbum

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

9
mei
Vriendinnendag 8 en 9 mei

Vriendinnendag 8 en 9 mei
De Westmaat

Alle evenementen