Nieuws

Volgen op

Vrouwen 1 pakt drie punten in draak van een wedstrijd

Na een uitstekende overwinning op Odysseus, moest er thuis gewonnen worden van CSW om bovenin mee te blijven doen. De club uit Wilnis, afgelopen seizoen gedegradeerd, speelde jaren op een hoger niveau.

Deze jaargang hebben ze het echter ook moeilijk. Ondanks prima voetbal blijkt het maken doelpunten een groot obstakel. Hierdoor staan de Wilnissers wederom in de gevarenzone. Hagel, regen en wind zorgden voor uitdagende omstandigheden aan de boorden van het IJsselmeer.

 MG 4154

Lisa Zwaan gaat over de heup van CSW-aanvoerder Joy van der Nolk van Gogh.

De start leek nog veelbelovend. Nadia Hartog kreeg een corner van Sam Koelewijn vol op de pantoffel, helaas vloog de bal over het vijandige doel.
Hierna zakte het spelpeil naar een bedenkelijk niveau. Rommelig, onzuiver en slap zijn woorden die te binnen schieten. Na 27 minuten stond er een speler van Wilnis voor Jonne Odding, de keeper werd nog omspeeld maar het was Romy van Halteren die voorkwam dat de bal het doel in rolde.

In de 41e minuut was het wel raak, en wel voor de Rooien. Lisa Zwaan speelde een uitstekende diepe bal richting Alice van Diermen. Alice omspeelde de ver uitgekomen keeper en schoot van zo'n meter of 20 de bal in het lege doel, 1-0. Met deze stand gingen beide teams ook rusten.

 MG 4109

Alice van Diermen nam het enige doelpunt van de wedstrijd voor haar rekening.

In de tweede helft was het spel van de thuisploeg iets beter. Dat resulteerde onder andere in een met grote moeite gekeerd schot van Lotte Meester. Daarnaast was Nadia meerdere keren ongelukkig in de afwerking. Vlak voor tijd leek de 1-1 binnen te vallen toen een vlammend schot hoog richting het doel vloog, maar Jonne redde fantastisch en hield daarmee haar doel schoon.

De 1-0 kwam niet echt meer in gevaar en de drie punten werden met plezier bijgeschreven. De wedstrijd moet maar snel vergeten worden.

Aanstaande woensdag spelen onze vrouwen in de kwartfinale van de beker tegen UVV.

 MG 4760

De 15-jarige Esri de Harder schuwt het fysieke duel allerminst.

Karakteristieken:
IJsselmeervogels VR1 - CSW VR1 1-0 (1-0)
Doelpunten: 41. Alice van Diermen (Lisa Zwaan) 1-0
Scheidsrechter: W. Veltman
Toeschouwers: 46
Opstelling IJsselmeervogels: Jonne Odding; Romy van Halteren (38. Shanice van Kampen), Tessa Koelewijn, Tirza Koelewijn, Joyce Hartog; Lotte Meester, Esri de Harder, Lisa Zwaan; Nadia Hartog (81. Cherelle Blokhuis), Sam Koelewijn (81. Angela van de Groep), Alice van Diermen (46. Emma van Eeken)

 MG 4874

Linksback Joyce Hartog speelde een puike wedstrijd.

Foto’s: Erik de Weerd

Bekijk alle foto's in het online fotoalbum

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

27
apr
Kingsday 3.0 Party

Kingsday 3.0 Party
De Westmaat

9
mei
Vriendinnendag 8 en 9 mei

Vriendinnendag 8 en 9 mei
De Westmaat

Alle evenementen