Nieuws

Volgen op

Wijzigingen pupillenvoetbal: “Plezier en ontwikkeling voorop”

Wanneer je kinderen vraagt wat ze het allerleukste vinden aan voetballen, zeggen zij; scoren, acties maken, veel aan de bal zijn en samenspelen. Als kinderen plezier hebben in het spel, voetballen ze vaker en worden ze steeds beter. In een optimale omgeving leren voetballen zorgt voor een betere ontwikkeling. 

In samenwerking met experts uit binnen en buitenland, coaches, scheidsrechters, ouders en natuurlijk kinderen zelf, heeft de KNVB het pupillenvoetbal (tot en met O12) onder de loep genomen. Hieruit blijkt volgens de KNVB dat er vernieuwing nodig is. Inmiddels wordt dat voorstel ook door een merendeel van de amateurclubs ondersteund en is de invoering van de vernieuwing een voldongen feit, ook voor vv IJsselmeervogels.

De invoering zal gefaseerd plaatsvinden. Voor onze pupillen betekent dit voor het seizoen 2017/2018 de vernieuwing nog alleen zichtbaar zal worden bij de pupillen O8 en O9. De Kleine Rooie Vogels laten we vooralsnog ongewijzigd. In het seizoen 2018/2019 zal de vernieuwing ook landelijk worden doorgevoerd bij de O10 , O11 en O12 teams. Daarover later meer, vooralsnog blijven die volgend seizoen ongewijzigd voetballen.

Wijziging 2017/2018:
Kinderen in de leeftijd O-8 en O-9 kenmerken zich door:

Spelplezier:

  • Samen kunnen winnen
  • Kunnen op aanvallende en verdedigende posities spelen

Spelkenmerken:

  • Veel dribbels
  • Dichter spelen bij de goals waardoor er meer doelpogingen zijn.
  • Dichter spelen bij de bal, en dus meer balcontacten en acties om de bal af te pakken

Nieuwe opzet:
De teams O-8 en O-9 gaan in het nieuwe seizoen in de KNVB competitie 6 tegen 6 spelen (inclusief keeper) met pupillengoals op een kwart gedurende 2 x20 minuten.

Deze wijziging voor de O-8 en O-9 spelers en speelsters betekent dat we komend seizoen proberen met kleinere teams te gaan spelen. De wedstrijden voor de O-8 en O9 zullen op veld 3 gespeeld worden omdat daar de belijning al aanwezig is. Klik hier om een pdf te downloaden waar alle regels voor het O-8 en O-9 pupillenvoetbal in te vinden zijn.

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

9
mei
Vriendinnendag 8 en 9 mei

Vriendinnendag 8 en 9 mei
De Westmaat

Alle evenementen