Nieuws

Zevenklapper Vrouwen 1 in Woerden

Af en toe heb je een wedstrijd die je alleen kunt verliezen. Zo ook het bezoek van de Vogels aan VEP dat met slechts één punt troosteloos onderaan staat. De Woerdenaren beleven een waar rampseizoen, gekenmerkt door vele blessures. Toch is de boodschap voor IJsselmeervogels (die ook nog steeds Lotte van Diermen, Myra Roding en Naomi Vermeer moeten missen) duidelijk. Drie punten moeten mee naar de Westmaat. Zonnig met 20+ graden en bij vlagen een redelijke wind zorgden voor warme maar aangename omstandigheden.

Iets na één uur werd de wedstrijd in gang gefloten. Binnen enkele minuten wisten we helaas ook hoe de vlag er weer bij hing, toen een mooie aanval met notabene een teruggelegde bal werd afgevlagd wegens 'buitenspel'. Gelukkig was er ook nog gerechtigheid toen Joyce Hartog één minuut later een mooie crosspass verstuurde die door haar zus Nadia werd verlengd richting Sam Koelewijn. Sam controleerde en schoot de bal vanaf rechts in de verre hoek, 0-1.

Sam Koelewijn zet IJsselmeervogels in de zevende minuut op voorsprong.

In de 15e minuut was het Esri de Harder die Nadia de diepte in stuurde. Nadia bediende Alice van Diermen, die de bal in de hoek legde en dus de 0-2 op het bord zette. Vervolgens waren het Esri, Joyce, Alice, Nadia, Sam, nogmaals Alice en Joyce die prima kansen niet wisten te verzilveren. VEP zag ook nog een hele grote kans op de aansluitingstreffer naast gekopt worden. Maar toen Sam diep in blessuretijd Alice aanspeelde, schoot die de 0-3 in het doel. Dat rustte toch net even lekkerder.

IMG 9664

Alice van Diermen scoorde twee keer en bracht haar seizoenstotaal daarmee op zestien.

De tweede helft met Emma van Eeken en Lisa Zwaan binnen de lijnen begon veelbelovend. Emma miste met een vlammend schot net het doel en Esri kwam nog dichterbij toen haar schot uiteen spatte op de lat. VEP sputterde nog een keer tegen met een gevaarlijke corner, maar het was rood en wit dat de klok sloeg.

In de 63e minuut kwam Emma vanaf links de zestien in, vervolgens Nadia vond die de bal teruglegde op de instormende Lisa. Lisa zocht en vond beheerst de linker hoek, 0-4. Esri showde nog een keer haar klasse door een cross van Romy van Halteren met links uit de lucht te plukken. Nadia kopte net naast, Emma vond de keeper op haar weg en toen kwam het moment van Joyce. De linksback kreeg de bal links van het strafschopgebied, keek en krulde de bal op hele fraaie wijze over de keeper heen. Later gaf Joyce toe dat dit niet helemaal de bedoeling was, maar dat maakte de goal zeker niet minder mooi.

IMG 9885

Joyce Hartog scoorde weliswaar onbedoeld, maar niettemin bijzonder fraai.

Diep in blessuretijd ging captain Tessa op avontuur en kreeg na goed doorzetten de bal op de zestien bij Esri. Die twijfelde niet en joeg de bal strak de linker kruising in, een prachtige goal en de 0-6 in minuut 96. Toen een minuut later Lisa nog een keer opstoomde en randje zestien de één-twee aan ging met Emma en de 0-7 binnen schoot was het mooi geweest. Missie volbracht.

Volgende week komt VIOS naar de Westmaat. Een tegenstander om rekening mee te houden.

Karakteristieken:
VEP VR1 - IJsselmeervogels VR1 0-7 (0-3)
Doelpunten: 7. Sam Koelewijn (Nadia Hartog) 0-1, 15. Alice van Diermen (Nadia Hartog) 0-2, 45+4. Alice van Diermen (Sam Koelewijn) 0-3, 63. Lisa Zwaan (Nadia Hartog) 0-4, 84. Joyce Hartog (Lisa Zwaan) 0-5, 90+6. Esri de Harder (Tessa Koelewijn) 0-6, 90+7. Lisa Zwaan (Emma van Eeken) 0-7
Scheidsrechter: F.A. Niamut
Toeschouwers: 26
Opstelling IJsselmeervogels: Jonne Odding; Romy van Halteren, Tessa Koelewijn, Tirza Koelewijn, Joyce Hartog; Lotte Meester, Esri de Harder, Angela van de Groep (46. Lisa Zwaan); Nadia Hartog, Sam Koelewijn (46. Emma van Eeken), Alice van Diermen (60. Janneke Jakma)