Berry Powel (0-1, '3)
Sherwin Grot (0-2, '61)
Berry Powel (0-3, '80)

Vogels doen goede zaken in Lienden

IJsselmeervogels heeft goede zaken gedaan in de Tweede divisie. Uit in Lienden tegen de plaatselijke FC werd met goed voetbal met 0-3 gewonnen. Doelpunten kwamen van Berry Powel, die tweemaal tot scoren kwam, en Sherwin Grot. Gillian Justiana, die sinds afgelopen donderdag speelgerechtigd was, maakte zijn debuut.

Al binnen twee minuten lag de bal al in het net. Een misverstand in de verdediging van FC Lienden bracht Grot in stelling de bal in het doel te schieten. Via een verdediger kwam de bal echter bij Berry Powel terecht. De enige optie die de Amersfoortse spits had was een omhaal. Dit slaagde en liet de meegereisde supporters al vroeg juichen. 0-1.

RvW lienden uit1
Berry Powel maakte de 0-1 met een omhaal

Een kleine tien minuten later lag bijna de tweede in het netje. Mike van de Laar bracht een vrije trap in de doelmond. Marciano van Leijenhorst kwam dichtbij, maar miste de bal op een haar na. Kans verkeken, geen goal. Niet lang hierna was het bijna gelijk. Frank Wiafe werd richting strafschopgebied gestuurd door de goed spelende Mo Bendadi (met Jawad Bellahsan de uitblinkers aan de kant van Lienden), de rechtsbuiten kreeg het leer echter niet tussen de palen en stuitte op keeper Schaap.

In de 23e minuut was Lienden het dichtst bij een treffer. Jawad Bellahsan slalomde nabij de achterlijn door het zestienmetergebied, bracht de bal voor, maar de inzet van topscorer Danny van den Meiracker was te zacht om Jaimy Schaap te verschalken.

Na een half uur spelen was het Jan Schimmel die aan de grond genageld een bal over zich heen op de lat hoorde suizen. Ex-Liendenaar Christiaan van Hussen was verantwoordelijk voor de poeier. Op aangeven van Sherwin Grot besloot hij vanaf de punt van de ’16 uit te halen. Helaas dus net iets te hoog.

RvW lienden uit2Sherwin Grot viert zijn treffer

Een klein minuutje later kwamen De Vogels goed weg. In kansrijke positie kwam de bal voor de voeten van Jawad Bellahsan. Gelukkig voor iedereen die IJsselmeervogels een warm hart toedraagt maaide de aanvaller finaal over de bal heen waardoor de kans verkeken was en De Vogels nog altijd op voorsprong stonden, wat overigens dik terecht was gezien het spelbeeld.

Na rust ging IJsselmeervogels door waar het gebleven was. Al na twee minuten spelen kwam Mike van de Laar in kansrijke positie. Met een schuiver leek hij de tweede van de middag te gaan maken, maar daar stak keeper Jan Schimmel nog net een stokje voor.

Een klein kwartiertje later was Jan Schimmel wel kansloos. Een snelle aanval over rechts via Carmelia, Van Hussen, wederom Carmelia en Berry Powel bracht de bal bij Sherwin Grot. Van net buiten het strafschopgebied bedacht hij zich geen moment en knalde de bal onberispelijk in de linkerhoek van het doel. 0-2.

RvW lienden uit4
De 0-3 kwam ook van de voet van Powel

Niet lang hierna had aanvoerder Achraf Nejmi de kans om het duel definitief in het slot te gooien. Een één-twee met Oktay Öztürk bracht hem in kansrijke positie. Hij besloot uit te halen, maar zag zijn inzet net over de kruising gaan.

FC Lienden bleef dus nog in leven en ging op zoek naar de aansluitingstreffer. Erik van Eem was hier dicht bij, maar zag zijn kopbal na een voorzet van de Afghaans international Milad Intezar naast gaan.

Met nog tien minuten op de klok was de wedstrijd gespeeld. Een fantastische lange bal van Marciano van Leijenhorst kwam op de stropdas van Oktay Öztürk. De middenvelder gaf voor op Berry Powel en de Amersfoorter kon de bal simpel binnenglijden en zijn tweede van de middag maken. 0-3. Over en sluiten.

RvW lienden uit3
0-3. Klus geklaard. Supporters tevreden

Door deze goede overwinning is IJsselmeervogels opgeklommen naar de tweede plaats op de ranglijst (waarbij gezegd moet worden dat De Dijk nog een wedstrijd te goed heeft en nog over De Vogels heen kan). Een plaats lager staat de tegenstander van volgende week, HHC Hardenberg. De oranje-zwarten wonnen met 4-3 van Kozakken Boys, waar men in de rust nog tegen een 0-3 achterstand aankeek.
Het duel op de eigen Westmaat vangt volgende week om 15:30 uur aan. Tot dan!

Tekst: IJsselmeervogels Media / Ewout Zwaan
Foto's: IJsselmeervogels Media / Rob van Willige (album)