Onze club

Volgen op

Verklaring omtrent het gedrag

20 september 2017 • 22:45 • Static

Waarom een VOG

IJsselmeervogels vindt het belangrijk dat haar leden in een veilig klimaat kunnen sporten. Een van de manieren om dit te realiseren is het invoeren van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) voor vrijwilligers die met de jeugd of anderszins kwetsbare personen in aanraking komen.

Wat is een VOG

Een VOG is een verklaring van het Ministerie van Veiligheid en Justitie waaruit blijkt dat het gedrag in het verleden van een persoon geen bezwaar oplevert voor het gevraagde doel. In het geval van de vrijwilligers bij de jeugd van IJsselmeervogels wordt er dus alleen gekeken of de vrijwilliger geen strafbare feiten op zijn naam heeft staan zoals seksuele intimidatie of kindermishandeling. Meer informatie hierover is te vinden op de website http://www.nocnsf.nl/vog en https://www.gratisvog.nl/. De overheid stimuleert sportverenigingen om vrijwilligers een VOG te laten aanvragen door het online aanvragen van een VOG vanaf 1 januari 2015 gratis aan te bieden.

Het bestuur heeft besloten om met ingang van seizoen 2016-2017 de VOG verplicht te stellen voor alle vrijwilligers die met jeugd in aanraking komen. Dit houdt in dat het inleveren van een VOG geen vrijblijvende zaak is, maar noodzakelijk is om als vrijwilliger bij de jeugd te mogen (blijven) functioneren. 

Aanvraagproces

IJsselmeervogels dient voor jou als vrijwilliger online een aanvraag in bij het Ministerie van Veiligheid en Justitie. 

Wat moet je doen:
Stuur een mail naar [email protected] met daarin:

Vervolgens ontvang je op dit e-mailadres een e-mail waarin gevraagd wordt om de aanvraag af te ronden door in te loggen met je DigiD. Klik op de link die in de mail staat en bevestig dat de informatie correct is.

Na het afronden van de aanvraag wordt de VOG binnen twee weken per post naar je toegestuurd. De originele VOG ontvangen wij graag zo snel mogelijk, deze kun je afgeven op het wedstrijdsecretariaat. Ook kun je de VOG per post versturen naar: v.v. IJsselmeervogels, t.a.v. VOG, Postbus 262, 3750 GH Spakenburg, of een gescande versie per e-mail naar [email protected].

Voor het online aanvragen van je VOG moet je dus in het bezit zijn van een DigiD (digitaal identiteitsbewijs). Beschik je nog niet over een DigiD? Lees dan op de volgende websites meer informatie over DigiD en hoe je dit aan kan vragen: https://www.gratisvog.nl/procedure/digid-voor-vrijwilligers en https://digid.nl/aanvragen.

Namens het bestuur danken we je alvast voor je medewerking! Voor vragen of meer informatie kan je contact opnemen via [email protected].