Nieuws

Volgen op

Aanmelden pers bij wedstrijden eerste elftal

De voorbereiding zit er weer op en de competitie gaat beginnen.

Help de mediacommissie

Ben jij een rooie en wil je iets betekenen voor je club? Dan zijn wij van de mediacommissie op zoek naar jou!

Voorbereiding winnend afgesloten

Op de eigen open dag heeft IJsselmeervogels de voorbereiding met een overwinning afgesloten. Op een snikhete Westmaat werden de beloften van NAC Breda met 4-1 verslagen. Het eerste elftal lijkt daarmee klaar voor de competitiestart tegen OFC Oostzaan, aanstaande zaterdag. 

Wedstrijdverslag >>

IJsselmeervogels 90 Jaar RETRO shirts vanaf 17 september beschikbaar

Het heeft even geduurd, maar er is goed nieuws over de levering van de Jubileumshirts.

Tijdige levering van de bestelde jubileumkleding is voor onze leverancier Acerbis een grote uitdaging gezien de problemen rondom tekorten aan grondstoffen. Het goede nieuws is dat we inmiddels de zekerheid hebben dat de bestelde, unieke, IJsselmeervogels 90 Jaar RETRO shirts vanaf 17 september afgehaald kunnen worden bij de IJsselmeervogels Fanshop.

Kan ik nog bestellen?

Zeker!

Allereerst willen we iedereen hartelijk bedanken die inmiddels een bestelling hebben gedaan. En dat zijn er al best veel, waardoor de beschikbare oplage bijna is uitverkocht. Bestellen kan nog steeds via de Officiële Jubileumwebsite www.ijsselmeervogels90.nl.

Morgen (zaterdag 13 augustus), op het IJsselmeervogels 90 Jaar Openings Event, kunt u in het Clubhuis tussen 11.00 en 13.00 uur nog retroshirts, al dan niet in de jubileum box, bestellen. U weet, de oplage is beperkt, ieder shirt is voorzien van een genummerd certificaat. Kortom een uniek collectors-item. Dus wees er snel bij, want op = op !!

Getalenteerde meiden zoeken train(st)er

De bruisende meidentak binnen IJsselmeervogels is op zoek naar een train(st)er voor de MO13-1 en MO15-1

Met 10 veldteams en 1 zaalteam is het meidenvoetbal de afgelopen jaren explosief gegroeid. Naast de groei in aantallen, willen wij de meiden graag kwalitatief goede trainingen geven om naast kwantiteit tevens door te groeien in kwaliteit! De enthousiaste en leergierige groep meiden zoekt elke training weer de nodige uitdaging om beter te worden.

Interesse in de functie? Neem dan contact op met Angela van de Groep (Coördinator) via [email protected]

Trainingsdagen/-tijden in overleg af te stemmen.

IJsselmeervogels 90 jaar Release Event

Op zaterdag 13 augustus 2022 vindt het grote IJsselmeervogels 90 jaar Release Event plaats. Tijdens deze Open Dag 2022 vieren we de startparty van ons jubileum met de onthulling van het nieuwe NAS Plein. We hebben een uitgebreid programma samengesteld om er een feestelijke dag van te maken.

Vogels swingen langs Prestige Sports

IJsselmeervogels heeft in de voorbereiding een eenvoudige 4-0 overwinning geboekt op Prestige Sports. Na een 1-0 ruststand liep de ploeg van Gert Peter de Gunst uit naar een ruimere marge. Ondanks veel goed uitgespeelde kansen bleef de score beperkt tot 4-0. Dankzij enkele fraaie reddingen in de slotfase, door doelman Maarten List, behield de Vogels-defensie een clean sheet. De Braziliaanse proefspeler Leonardo liet met name in de tweede helft enkele mooie acties zien en beloonde zijn deelname met een treffer.

Wedstrijdverslag >>

Hulp gevraagd bij plaatsing nieuwe ledboarding

Het is bijna zover dat de nieuwe ledboarding geplaatst kan worden. De container is gearriveerd in de haven en zal donderdag 11 augustus bij IJsselmeervogels gelost worden. Voor het uitpakken van de kisten zijn we op zoek naar hulp.

Harry Hamstra-cup van ons

IJsselmeervogels heeft door een 0-2 winst op toernooiorganisator Sparta Nijkerk beslag weten te leggen op de Harry Hamstra-cup. Op sportpark De Ebbenhorst won de ploeg van Gert Peter de Gunst door treffers van Steven Sánchez Angulo en Mike van de Laar. Na de eerdere overwinning op Kozakken Boys (4-1) en het gelijkspel tegen DVS '33 (3-3) waren de Rooien, mede door de andere resultaten, niet meer te achterhalen.

Wedstrijdverslag >>

Oud-verzorger George Bouman overleden

Vandaag bereikte ons het droeve bericht dat voormalig verzorger George Bouman op de gezegende leeftijd van 98 jaar is overleden.

Met zijn imposante gestalte en opvallende baard was George jarenlang een bekende verschijning in het amateurvoetbal. Vanaf seizoen 1972-1973 was hij bij IJsselmeervogels actief als verzorger van het eerste elftal. Via Jan Koelewijn, die eveneens als verzorger actief was, leerde George de club kennen. Hij leerde de spelers kennen, hoorde de succesverhalen en nog belangrijker; hij leerde de Spakenburgse mentaliteit kennen. Een aspect dat George enorm aansprak en waarin hij zijn taak als verzorger graag vervulde. 

George Bouman 20-04-1924 --- 04-08-2022

Deze taak heeft hij maar liefst 19 jaar met veel plezier vervuld. In die periode was IJsselmeervogels ook met George als verzorger enorm succesvol. Van die hoogtepunten genoot hij dan met volle teugen. Aan het einde van seizoen 1991-1992 hield hij het voor gezien. Hij was toen reeds 68 jaar en gaf graag het stokje over aan de nieuwe generatie jonge verzorgers. 

Ook het voetballen hield hij daarna wat voor gezien. Als fervent honkballiefhebber bezocht hij regelmatig diverse wedstrijden van deze tak van sport. Maar natuurlijk liet hij zich ook verschillende keren bij IJsselmeervogels zien. De club waar hij zoveel verhalen over kent en die voor altijd in zijn hart zat. 

IJsselmeervogels verliest in George Bouman een kundig masseur/verzorger en aimabel mens. Onze gedachten gaan uit naar zijn familie en nabestaanden. Wij wensen hen de troost en kracht van onze Hemelse Vader toe om dit verdriet te dragen.

Namens het bestuur,

Tijmen de Graaf
Archivaris IJsselmeervogels

Alle evenementen

Evenementen

13
aug
IJsselmeervogels 90 jaar Release Event

IJsselmeervogels 90 jaar Release Event
De Westmaat

31
aug
IJsselmeervogels 90 Jaar

IJsselmeervogels 90 Jaar "Dag van de Ouderen"
NAS-Plein

Alle evenementen