zaterdag 4 augustus 2018,

Toeschouwers: 515
S. de Brito Roque

IJsselmeervogels gemakkelijk langs Spijkenisse

Ook de vierde oefenwedstrijd  ter voorbereiding op het seizoen 2018/19 werd in winst omgezet. Hoofdklasser Spijkenisse werd met 5-1 verlagen.

Al snel werd duidelijk dat De Vogels ook deze oefenpot in winst om wilde zetten. Achtereenvolgens Dylan Chiazor, Robbert Olijfveld en tweemaal Mike van de Laar zorgde er al voor rust voor dat de wedstrijd in het slot zat. Een penalty net na rust voor de gastheren uit Spijkenisse bracht de spanning ook niet terug. Ex-Spakenburgspits Kees Tol benutte de strafschop maar kon niet voorkomen dat de druk op het doel van de Hoofdklasser bleef. Wonder boven wonder scoorden De Vogels slechts eenmaal in de tweede helft (via Felitciano Zschüsschen) en kon het terugkijken op, wederom, een geslaagd oefenduel.

Aanstaande dinsdag komt het team van Ted Verdonkschot wederom in actie. Op de eigen Westmaat start de Harry Hamstra-cup (voorheen Salentein Cup) op. Gastheer Sparta Nijkerk is de tegenstander en de aftrap is om 20:00 uur.

Voor een meer uitgebreid verslag van de wedstrijd IJsselmeervogels - Spijkenisse verwijzen we naar onze Twitterpagina.

Foto's: Ronald Kersten

⚽ 9' Robbert Olijfveld (1-0)
⚽ 17' Dylan Chiazor (2-0)
⚽ 36' Mike van de Laar (3-0)
⚽ 44' Mike van de Laar (4-0)
⚽ 47' Kees Tol (4-1)
⚽ 65' Felitciano Zschüsschen (5-1)