Robbert Olijfveld (2-2, '69)

Toeschouwers: 8.220
S. de Brito Roque

Spakenburgse derby eindigt onbeslist

De derby tussen IJsselmeervogels en Spakenburg is zaterdagmiddag geëindigd in een 2-2 gelijkspel. Spakenburg nam via Cendrino Misidjan en Argjend Selimi tweemaal de leiding, maar IJsselmeervogels kwam via Danny van den Meiracker en Robbert Olijfveld net zo vaak op gelijke hoogte. Door het gelijke spel blijft IJsselmeervogels ongeslagen in de Tweede divisie, maar moest het de koppositie wel over doen aan AFC, dat met 5-1 won van Jong Almere City.

Het werd een wedstrijd met twee gezichten. De eerste helft was namelijk voor een vooral krachtig Spakenburg. De tweede helft herpakte De Vogels zich en was het voetballend duidelijk sterker.

Het eerste kwartier was nog wel voor IJsselmeervogels. Saillant detail was dat de gastheren uit een dode spelsituatie wel op voorsprong kwamen. Een vrije trap halverwege de helft van De Rooien viel in de doelmond, werd niet goed verwerkt en uiteindelijk binnengetikt door Cendrino Misidjan. Lang kon blauw hier echter niet van genieten want nog geen twee minuten later stond het alweer gelijk. Achraf Nejmi zette de aanval op. Gaf de bal diep op Mike van de Laar. Hij bracht de bal voor de goal en vond Danny van den Meiracker. Met een volley verschalkte hij keeper Ter Wielen die de bal alleen maar langs hoorde suizen. 1-1.

Net na het kwartier zette diezelfde Van den Meiracker zijn collegaspits Robbert Olijfveld één-op-één met Ter Wielen. De aanvaller kwam net niet goed uit met zijn passen en Ter Wielen verkleinde zijn goal goed, waardoor Olijfveld gedwongen werd de bal met de punt van zijn schoen te stiften. De bal ging naast en het bleef gelijk.

Ondanks het betere veldspel nam Spakenburg langzaam het overwicht. IJsselmeervogels leek zoekende en kon de rust eigenlijk wel gebruiken. Ondanks het lichte veldoverwicht voor onze buren bleef gevaar beperkt tot een paar vrije trappen. IJsselmeervogels kwam er voor rust nog twee keer gevaarlijk door via Shanon Carmelia (zijnet) en Mike van de Laar. Laatstgenoemde raakte de paal.
In de tegenstoot was het Jordi Bitter die dichtbij was. Gelukkig voor De Vogels ging zijn inzet net naast.

Net voor rust was het toch raak. Een vrije trap aan de voor IJsselmeervogels linkerkant van het veld werd door Nick de Bondt in het rooie strafschopgebied gebracht. Alles en iedereen ging er onderdoor, maar volledig vrij kon Argjend Selimi bij de tweede paal binnenkoppen. Een oud-commentator zou zeggen: “Zijn we er toch weer ingetuind”. Het was de tweede blauwe goal uit een vrije trap.

Het kwartier rust deed IJsselmeervogels goed. De tweede helft waren De Rooien namelijk heer en meester. Enige smetje was dat er slechts eenmaal werd gescoord. Dit gebeurde nog niet in de 52e minuut nadat Maikel de Harder een voorzet van Mike van de Laar doorkopte richting Danny van den Meiracker. De topscorer van IJsselmeervogels werd goed verdedigd en kwam een half been tekort om de bal binnen te schieten.

Dat er altijd wel een kansje komt bewees Argjend Selimi. Hij brak na een uur spelen door. Omspeelde Gillian Justiana en Marciano van Leijenhorst. Zag alleen nog Jaimy Schaap voor zich, maar kreeg de bal niet voorbij de betrouwbare sluitpost. Hiermee redde De Vogelskeeper zijn team, zoals hij eerder dit seizoen al deed.

Een kleine tien minuten later was hier dan de gelijkmaker. Mike van de Laar vond Robbert Olijfveld op de rand van het strafschopgebied. Omdat hij met de rug naar het doel stond moest hij iets bedenken. Hij draaide weg van zijn tegenstander Barry Beijer die gezien was. Het afronden was hierna een koud kunstje. Ter Wielen zat er nog wel aan met de arm, maar was andermaal verslagen.

Met nog tien minuten op de klok had de international van Curaçao, Gillian Justiana, de winnende op zijn schoen. Maikel de Harder (een van de beteren op het veld) legde klaar, maar het schot van de linksback/linkshalf ging net naast de paal.
Nog geen twee minuten later was het weer bijna raak. Slecht opbouwen bij Spakenburg werd net niet afgestraft. Mike van de Laar stond aan het eind van de aanval, maar schoof de bal niet langs Ter Wielen waardoor het gelijk bleef.

In de resterende minuten probeerde IJsselmeervogels de winnende nog wel te maken, maar en driepunter zat er deze middag niet in. De punten werden gedeeld en gezien het spelbeeld en de stand op de ranglijst zal vooral Spakenburg hier de gelukkigste mee zijn.

Volgende week krijgt IJsselmeervogels bezoek van het Groesbeekse De Treffers. Op De Westmaat wordt om 15:00 uur afgetrapt. Tot dan!